İğva ne demek? TDK iğva sözlük anlamı nedir? İğva etmek ne anlama geliyor?

Günlük hayatta oldukça nadir kullanılan kelimelerden birisi olan iğva kelimesinin ne anlama geldiği sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki İğva ne demek? TDK iğva sözlük anlamı nedir? İğva etmek ne anlama geliyor? Konu hakkında tüm merak edilenler haberimizde...

25.08.2022-16:27 - (Son Güncelleme: 25.08.2022-16:27) İğva ne demek? TDK iğva sözlük anlamı nedir? İğva etmek ne anlama geliyor?

Türkçe’de farklı dillerden gelen pek çok farklı kelime bulunmaktadır. Bu kelimelerin bazıları Arapça’dan, bazıları Farsça’dan, bazıları Fransızca’dan, bazıları ise İngilizce’den dilimize uyarlanmıştır. Günlük hayatta pek kullanılmayan fakat anlamı en çok merak edilen kelimelerden birisi de iğva kelimesidir. İğva kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki İğva ne demek? TDK iğva sözlük anlamı nedir? İğva etmek ne anlama geliyor?

İğva ne demek? 

İğva kelimesi Arapça’dan gelen bir kelime olup, yolunu şaşırtma ve baştan çıkarma gibi anlamların karşılığıdır. İğva kelimesi bazı durumlarda sapıtmak anlamında da kullanılmaktadır. 

İğva ne demek

TDK iğva sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre iğva kelimesi Allah'ın emirlerini yerine getirmeyen kişilerden yardımını kesmesi anlamına gelmektedir. Kelimenin diğer anlamları ise baştan çıkarma ve ayartmadır. 

İğva etmek ne anlama geliyor?

İğva etmek, bir kişiyi ayartmak veya o kişinin yolunu şaşırtmak anlamlarını taşımaktadır. İğva etmek kelimesi günümüzde çok fazla kullanılmayan eskide kalmış kelimelerden birisidir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal