Ebediyen kelimesi ne demek, ne anlama geliyor? 2022 TDK ebediyen kelimesi sözlük anlamı

Türkçe dilinde yer alan bazı kelimeler farklı dillerden gelmiş ve dilimizde yer edinmiş kelimelerdir. Bu kelimelerden birisi de ebediyen kelimesidir. Peki Ebediyen kelimesi ne demek, ne anlama geliyor? 2022 TDK ebediyen kelimesi sözlük anlamı haberimizde...

20.08.2022-13:23 - (Son Güncelleme: 20.08.2022-13:23) Ebediyen kelimesi ne demek, ne anlama geliyor? 2022 TDK ebediyen kelimesi sözlük anlamı

Ebediyen kelimesi Türkçe diline farklı dillerden gelmiş kelimelerden birisidir. İnsanların günlük hayatta en çok kullandığı kelimelerden birisi olan ebediyen kelimesinin TDK sözlük anlamı günün en çok araştırılan konuları arasında olmaya devam ediyor. Peki Ebediyen kelimesi ne demek, ne anlama geliyor? 

Ebediyen kelimesi ne demek, ne anlama geliyor? 

Ebediyen kelimesi bir durumun sonsuza dek sürecği anlamını taşıyan bir kelimedir. Ebediyenin kelime anlamının karşılığı sonsuzluk, sonsuza dek veya sonsuzdur. 

Ebediyen kelime anlamı

TDK ebediyen kelimesi sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’nda (TDK) ebediyen kelimesinin ne anlama geldiği sorusu insanların merakını çekiyor. TDK’ya göre ebediyen kelimesi şu şekilde anlamlandırılıyor. 

- Sonsuz olarak, sonsuzluğa kadar

- Hiçbir zaman

Ebediyen kelimesinin cümle içinde kulllanımı da şu şekilde oluyor:

- Ebediyen bunu yaptığına inanamadım.

- Ebediyen gelmeyeceksin, değil mi?

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal