İçişleri Bakanlığı’nın Yeni Uygulaması Devreye Giriyor: E-İmza Dönemi İstanbul Dahil 50 İlde Uygulanmaya Başlıyor

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından, hayatı kolaylaştıracak e-imza uygulamasının başlanacağı belirtilmişti. Herkesin beklediği o gün geldi. E-imza dönemi yarın başlıyor…

09.01.2022-16:09 - (Son Güncelleme: 09.01.2022-16:09) İçişleri Bakanlığı’nın Yeni Uygulaması Devreye Giriyor: E-İmza Dönemi İstanbul Dahil 50 İlde Uygulanmaya Başlıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan e-imza dönemi yarından itibaren uygulanmaya başlanacak. Bu uygulama ile Türkiye'de artık vatandaşlar yeni nesil kimlik kartını sürücü belgesi olarak kullanabilmesinin yanı sıra, e-İmza yüklemesi gibi birçok şey yapabilecek. 

İSTANBUL DAHİL 50 İLDE BAŞLIYOR

21 Eylül 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları yapılan Hayat Kimliğinle Kolay projesinin ikinci adımını oluşturan T.C Kimlik kartına E-İmza yüklenmesi işlemine nüfusmatikler aracılığıyla Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van, Zonguldak olmak üzere toplam 50 ilde nüfus müdürlerinde yarından itibaren uygulanmaya başlanacak. 

TAPU MÜDÜRLÜKLERİ VE BAZI BANKALARDA E-İMZA YÜKLEMESİ YAPILABİLECEK

İçişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada e-imza uygulamasının kısa sürede ülke genelinde nüfus müdürlüklerinde, tapu müdürlüklerinde ve bankalarda yapılabileceğini belirtti. 

e-imza dönemi yarın başlıyor

SÜRÜCÜ BELGESİ OLARAK KULLANILABİLECEK

Yeni uygulama ile beraber vatandaşlar yeni nesil kimlik kartını sürücü belgesi olarak kullanabilmelerinin yanı sıra e-İmza olarak da kullanabilmesi kolaylığı sağlayacak.

TÜRKİYE'DE BİRÇOK ALANDA TASARRUF SAĞLANACAK 

Günümüzde elektronik ortamın çok yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte bankacılık ve finans, noterlik, tapu ve kadastro, sağlık, gümrük, hukuk, sigortacılık gibi pek çok alanda e-İmza önemli bir yer tutuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal