İçişleri Bakanından İBB'ye Özel Teftiş Gönderilmesine Yönelik Dikkat Çeken Açıklama

İçişleri Bakanlığından flaş İBB kararı! Bakanlık İBB ile ilgili harekete geçti. Nasıl bir karar verildi? İşte tüm detaylar.

27.12.2021-14:32 - (Son Güncelleme: 27.12.2021-15:47)

İçişleri Bakanlığı İBB'ye terör örgütleri ile ilişkili olduğu tespit edilen kişilerin işe alındığı iddialarının ortaya çıkmasının hemen ardından özel teftiş başlattı. Basın açıklaması yaparak kararı tebliğ eden Bakan Soylu durumun gerekçelerini sıralayıp, 'Şehirlerdeki terörizmle mücadele etmeyecek miyiz? Yarın bir gün yapılacak bir eylem bu kişiler üzerinden gerçekleştirilirse bize kalkıp siz ne iş yapıyorsunuz diye sormazlar mı?' dedi ve 'Terörle bağlantılı kişilerin çalıştığına dair ihbarlar geldi. Bu siyasi bir mesele değil, güvenlik meselesidir' şeklinde konuştu. İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işbaşı yaptırılmış olan personelden; 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin ise MLKP, 2'sinin de MKP ile ilişkili olduğu ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı olmuş olduğuna ilişkin ortaya atılmış olan iddiaları doğrultusunda özel teftiş başlatılmış olması durumuna İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tepki gösterdi.

İMAMOĞLU ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabı üzerinden konu ile alakalı olarak açıklama yaptı. İmamoğlu açıklamasında, 'Hak yemem hakkımı da yedirmem' dedim. Bugün de diyorum ki; 'İstanbul'a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem' dedi ve devam etti 'Suçu olanla sonuna kadar birlikte mücadele edelim. Ama şu bilinsin ki; İBB ailesine saldıranlar karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek' şeklinde konuştu.

süleyman soyluTERÖR BAĞLANTILI KİŞİLERİN İŞ BULMASI BAKANLIĞIN SORUMLULUĞUNDADIR

Bakanlığın atmış olduğu bu adımına, İBB tarafı da sessiz kalmadı. İBB tarafından konuyla ilgili olarak yapılmış olan açıklamada, terör örgütü bağlantılı kişilerin iş bulmasında sorumluluğun İçişleri Bakanlığı'na ait olduğu ifade edildi. İBB'ye ait sosyal medya hesabı üzerinden yapılmış olan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Terör bağlantılı' kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB'nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı'nındır' şeklinde konuştu. 'Devletin en önemli bakanlıkları, siyasi polemik yerine, elindeki bilgi ve belgeleri devletimizin kurumu İBB ile paylaşmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sosyal medyadan idare edilemez. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili 16 Aralık 2021 tarihli resmî yazımıza bilgi vermediği gibi bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 86 bin İBB çalışanımızı zan altında bırakmıştır' şeklinde ifadeler kullanan İmamoğlu, '31 Mart seçimleri öncesi ve sonrasında başlayan ve hala devam eden hukuksuz ve devlet ciddiyeti ile örtüşmeyen bu hamleleri kamuoyu takdirine sunarız. Elbet Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği şekilde idare edilecektir çünkü bu kudret milletimizde fazlasıyla mevcuttur. İBB ve 86 bin çalışanı sonuna kadar hukuk önünde haklarını arayacaktır' şeklinde konuştu.

SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Bugün bir basın toplantısı düzenlemiş olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel teftişin gerekçelerini tek tek sıralayan Bakan Soylu, 'Dağdaki teröristlerle mücadele ediyoruz. Şehirlerdekini de inceleyeceğiz. Bununla mücadele etmeyecek miyiz? Çok yüksek korunaklı Sabancı Center'a nasıl girmişler? Muhammed Faitih Safitürk nasıl katledildi?' şeklinde konuştu. 'Cihan Güven Cizre'de katledildi. PKK ve KCK'nın YPS olarak nitelendirdiği HDP'nin de gençlik kolları mensubu olarak nitelendirdiği ve talimatla siyaset içerisinde meşru bir kılıf aracılığıyla sağlanan bir kaplama ile birlikte bu katliamı gerçekleştirdiler' dedi.

BİZE NE İŞ YAPIYORSUNUZ DİYE SORMAZLAR MI?

Bakan Soylu konu ile ilgili olarak 'Şimdi biz kendimizle, devletle, devletle çalışanlarla ilgili bir terör irtibatı bulduğumuz zaman kendimizi suçlu mu hissediyoruz. Tam tersi burayı temizlemek, yarın başımıza gelebilecek bir felaketi engellemek için, terörle devletin irtibatı olamayacağını ortaya koymak için bunu yapıyoruz' dedi. 'Yarın bir gün yapılacak bir eylem bu kişiler üzerinden gerçekleştirilirse bize kalkıp siz ne iş yapıyorsunuz diye sormazlar mı?' şeklinde konuştu.

İHBARLAR GELDİ

İçişleri Bakanı Soylu konu ile ilgili açıklamalarına 'Terörle bağlantılı kişilerin çalıştığına dair ihbarlar geldi. Bir dernek üzerinden bazı isimlerin buraya girdiğini tespit ettik. Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok. Bizim terörle mücadeleyle işimiz var ve bunu yapmak, Türkiye'yi alarmda tutmak zorundayız' diyerek devam etti. 'Bazen yabancı bazen kendi uyruğumuzdan insanlarla hangi terör belalarıyla karşılaştığımızı biliyoruz. Sizin herhangi bir güvenlik soruşturması, araştırması yapmadan aldığınız isimler bunlar' şeklinde konuştu.

BİZ ARAŞTIRMAKLA MÜKELLEFİZ

Bakan Soylu İBB ile ilgili başlatmış oldukları inceleme ile ilgili olarak 'Niye tutuklamıyorsunuz?' diyorlar. Biz araştırmak soruşturmakla mükellefiz. O da bağımsız yargının işidir' dedi. 'İBB' ye gassal olarak alınan bazı isimlerin iddianamelerde yer alan bazı bilgi ve belgeler neticesinde tutuklandığı da ortaya çıktı. Bu da daha yeni' ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZIN BAŞINA BİR ŞEY GELİRSE BUNU MİLLETİMİZE NASIL İZAH EDERİZ?

İçişleri Bakanı konu ile ilgili basın toplantısında konuştu. Bakan Soylu: 'Kendini muhafaza etmek için 'Beni sıkıştırıyorlar' demenize gerek yok. Bir incelemeden rahatsız olmaya gerek yok. Devlette böyle biri çıkınca biz rahatsız oluyor muyuz? Biz devlet ve milleti korumak zorundayız. Siz bir işe alım protokolü belirlemeden bunu yapamazsınız. TSK'den ihraç edilmiş birini kendi şirketinize alır mısınız? Bu kurumun içerisinde PKK ile iltisaklı birilerini alırsanız bu normal mi? Ve bu araştırmaları da orada işçi olarak işe aldığınız kişilere baktırmamanız lazım. Kamu görevlisinden bu bilgileri almanız gerekiyor' dedi. 'Kamuya adam alıyorsunuz arkadaşlar. İSKİ'de suyun başına adam alıyorsunuz. Oradaki kontrolü yapacak birini alıyorsunuz. İGDAŞ, doğalgaz, çocuklarımızın geldiği parklarla ilgili yerlere adam alıyorsunuz. Bunların hepsi güvenlik, sağlık ve birçok açıdan önemlidir ve bunları biz devlet olarak takip etmek zorundayız. Yarın bu çocukların başına bir şey gelirse, İGDAŞ üzerinden bir felaket olursa biz milletimize bunu nasıl izah ederiz?' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal