İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Erdoğan Talimat Verdi, Hemen Uçak İndirdik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber başından geçen bir olayı anlattı. Soylu, "Bir gün bir ülkenin üst düzey yöneticisi aradı. Sıkıntıdayız dedi. Cumhurbaşkanımız hemen talimat verdi. 25. saatte iki büyük kargo uçağı hemen o ülkenin başkentine iniş yaptı" dedi.

01.03.2019-12:54 - (Son Güncelleme: 01.03.2019-13:03) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Erdoğan Talimat Verdi, Hemen Uçak İndirdik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zeytinburnu’nda bir dizi programa katıldı. Giresunlu gençlerle görüşerek AK Parti Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Ömer Arısoy için destek talep etti. Merkezefendi Mahallesi’ndeki bir restoranda Rumelili vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Soylu, terörle mücadeleden 31 Mart Yerel Seçimleri'ne dek birçok mesele ile alakalı açıklamalar yaptı.

“KAFALARINI ÇIKARDIKLARI AN TEPELERİNE BİNİYORUZ”

Rumelili seçmenlerle görüşmesinde açıklamalar yapan Bakan Soylu, teröre karşı verilen mücadeleye dikkat çekerek "1990 ile 2000 arasında dağlarda 15 bin kişi vardı. Şimdi 700 kişi var. Hayal gibi bir şey bu. Kafalarını çıkardıkları an tepelerine biniyoruz. Hareket kabiliyeti vermiyoruz. İnsansız hava araçlarına yeni bir alet yaptık. Mayıs’ın ardından bırakın dağlarda yürümeyi kafalarını çıkaramayacaklar. Tüm bunları öz güven içindeki bir Türkiye yapıyor” sözlerini kullandı.

O ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKANI ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDEYDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sizin tanıdığınız memleketlerin bir tanesinin üst düzey yöneticisi bundan kısa bir zaman önce Cumhurbaşkanımızı aradı. Bir güvenlik toplantısında ben de oradaydım. Dedi ki; ‘Zordayım, bir takım problemli olaylar başımıza açmaya uğraşıyorlar. Benim şunlara, şunlara ihtiyacım var’. Notlarını aldı. Kağıdı bana verdi. ‘Bunları verebilir miyiz?’ dedi. ‘Emredersiniz, bir bakayım’ dedim. Ardından en yakın zamanda gönderelim diye emir verdi. Günlerden Çarşamba saat 17.00 idi. Dünyada böyle bir şey yok. Perşembe günü saat 18.00’de hem pahada ağır hem yükte ağır iki büyük kargo uçağıyla birlikte bildiğiniz ülkelerden birinin başkentine yirmi beşinci saatte bizim evlatlarımızla birlikte indi. O ülkenin Cumhurbaşkanı, o ülkenin Başbakanı, o ülkenin İçişleri Bakanı şaşkınlık içindeydi. Bunu daha yükseltmeliyiz. Bunu daha büyütmeliyiz. Bize el uzatanlara daha güçlü biçimde adım atmalıyız” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal