İbrahim Saraçoğlu’ndan şaşırtan soğan açıklaması: Yanınızda bulundurun

Verdiği tavsiyelerle adından sık sık söz ettiren Cumhurbaşkanı başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, doğal antibiyotik olarak bilenen soğan ile ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Saraçoğlu, soğanı kesip başucunuza koyun öyle bir etkisi var ki dedi ve soğanın bilinmeyen faydalarını anlattı.

22.04.2022-12:42 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-12:42)

Son yıllarda anladık ki, en önemli şey sağlık. Sağlık için en önemli şey ise doğru beslenme. Doğru beslenme için önemli olan şey ise doğal ve sağlıklı besinler tüketmek. Cumhurbaşkanı başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, doğru beslenme ile birçok hastalıktan korunabileceğini belirterek, soğanı kesip odanıza koyulmasını önerdi. Evet evet doğru duydunuz, soğanı dörde bölün ve başucunuza koyun, sonrasında olacaklara sizde inanamayacaksınız. 

İbrahim Saraçoğlu soğanın faydalarını anlattı

Doğal antibiyotik olarak bilinen soğanın birçok faydası olduğunu belirten Saraçoğlu, ‘’Soğanı dörde bölüp yatak odanıza koyun çünkü soğanın yayacağı antioksidan özelliği sabaha kadar sizi dinç tutacak olan en büyük etkenlerden bir tanesidir. Ayrıca oda içerisindeki mikropları öldürmek için de en önemli ayrıntıdır. Soğanı sadece yemek değil yanınızda bulundurmak dahi yetiyor. Onun insan sağlığı üzerindeki faydalarını ölçmenin imkânı yok. Soğan kalp sağlığını koruyan bir yapıya sahiptir. Enfeksiyon hastalıklarını önler, insan bağışıklığı için en önemli bileşenleri sağlar’’ dedi. 

Soğanı yanınızdan ayırmayın

Soğanın oldukça şifalı bir besin olduğunu, özellik yatak odasında kullanıldığında kış hastalıklarını önlediğini ifade eden İbrahim Saraçoğlu, ‘’Grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarınızda daha rahat nefes almanıza olanak sağlar.

Soğanı dörde bölüp odanızın bir köşesine koymanız odanızın içindeki mikropların ölmesine neden olacaktır. Bu sayede daha hijyenik bir ortamda bulunursunuz.

Solunum yollarının ferahlamasında büyük rol oynar.

Solunum yollarında vereceği rahatlama hissi ile öksürük ve tıksırma gibi sorunlarınızdan hızlıca kurtulabilirsiniz’’ şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal