İbra etmemek anlamı nedir? İbra edildi ne anlama gelir? TDK'ye göre ibra anlamı

Günlük hayatta pekçok kelime kullanırız. Bu kelimelerin bazılarının anlamlarına hakim olsak da bazılarını sadece ağız alışkanlığı olarak veya duyduğumuz için kullanırız. Ancak kelimelerin anlamlarını bilerek konuşmak oldukça önemlidir. İbra kelimesi de günlük hayatta kullanılan ancak anlamı herkes tarafından net olarak bilinmeyen kelimelerdendir.

23.03.2022-18:44 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-18:44) İbra etmemek anlamı nedir? İbra edildi ne anlama gelir? TDK'ye göre ibra anlamı

Türk Dil Kurumu kelimelerin anlamlarını bilmek için başvurulacak ilk adrestir. Kökeni ve anlamı açısından net bilgilere, doğru yazımının ne olduğuna TDK üzerinden ulaşılır. İbra kelimesinin anlamı da TDK'de tanımlanmıştır.

İbra etmemek ne demektir?

Aklama ve temize çıkarma anlamında olan ibra kelimesinin kökeni Arapça'dır. Genel anlamı ibra etmemek, bir kimseyi belli bir borcu ödemekten veya bir edimi, yükümlülüğü yerine getirmekten kurtarmak anlamındadır. Buna ek olarak alacaklının alacağının bir kısmından veya tamamından vazgeçmesi de ibra olarak tanımlanır. 

ibra nedir

İbra edildi ne demektir?

İbra etmek kelimesi Arapça'dan dilimize gelmiş bir kelime olmakla beraber anlamı "aklama" demektir. Beraat kelimesi ile yakından ilişkili olarak "temize çıkarma" anlamını da taşımaktadır. İbraname kelimesi ise bundan türemiş olan bir sözcük olarak "aklama belgesi" manasındadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal