İbo ile Güllüşah Filmi Nerede Çekildi?

Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın, senaristliğini İhsan Bilsev ve Atıf Yılmaz'ın birlikte kaleme aldığı film, Selim Soydan yapımcılığı içerisinde 1977 yılında yayını gerçekleşmiştir. Komedi, güldürü türündeki film başrollerini, Kemal Sunal ve Gülşah Soydan paylaşmıştır.

03.07.2020-13:06 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-13:04) İbo ile Güllüşah Filmi Nerede Çekildi?

Teoman Akıncı, Ayşen Gruda, Gülden Akıncı Gülay Duran, Hikmet Gül, Ali Şen gibi isimlere de yer vermiştir. Kemal Sunal'ın İbo karakterini, Gülşah Soydan'ın ise Güllüşah karakterine hayat vermiştir. Ayşen Gruda Nazlı karakterine, Ali Şen Kör Musa karakterine hayat veren önemli rollerdedirler.

İbo ve Güllüşah filminin müzik bestesi Arif Sağ’a aittir. Güldürürken ağlatan film, 1 saat 30 dakika süresindedir. IMDB kullanıcıları tarafından film, 8,1 oy almıştır. Türk sinemasının usta oyuncusu Kemal Sunal’ın, başrol olduğu sevgi dolu bir komedidir. Uzun metrajlı film, konusu ve oyuncuları ile dikkat çekmektedir. Dönemin en detay verilen filmidir.

Yıllar sonra bile ekranlarda yayınlanan film, halen reyting listelerinde ilk sıralarda olmayı başarabilmektedir. 1977 yılında minik, sevimli bir kız çocuğunu canlandıran Gülşah Soydan'ın şimdilerdi değişen haliyle haberlerde yer almaktadır.

İbo ile Güllüşah filminin kurgusunu Süleyman Karakaya, görüntü yönetmenliğini ise Çetin Tunca yapmıştır. İbo ve Güllüşah arasında geçen film, sevenleri tarafından fazlasıyla başarılı bulunmuştur. Film çekim açıları, görüntü alınımı, geçiş efektleri gibi teknik özellikleri ile de sinemacıların beğenisini kazanmıştır. Dönemim şartlarına göre takdir alan bir yapıttır.

İbo İle Güllüşah Filminin Konusu

İbo ile Güllüşah filminin konusu, İbo'nun sevdiği kız Nazlı ile başlık parasını denkleştirmediği için evlenememe hikâyesini ele almaktadır. İbo ve Nazlı birbirlerinin çok sevmektedirler, ancak Nazlı'nın babası kızını durumu olmayan ona bakamayacak geçindiremeyecek biriyle evlenmesini istememektedir.

Bu yüzden İbo ile de evlenmesini istemediği için ona ödeyemeyeceği miktarda nakit teklif etmiştir. Nazlı ise bu durumu bildiği için ailesinden gizli sevdiği İbo'ya, kaçma planları yapmıştır. Bir anda gerçekleşen bu durum karşısında İbo ve Nazlı ne yapacaklarını bilemedikleri için, Nazlı'nın ailesine hemen yakalanırlar. Ardından yakalanan Nazlı, kimliği kontrol edildiği zaman yaşının küçük olduğu ortaya çıkınca bu durumdan sorumlu İbo, hapishaneye girmek zorunda kalır.

İbo’nun hapishane serüveni başlarken sevdiği Nazlı ve ailesi İstanbul'a taşınmak zorunda kalır. Bunu öğrenen İbo hapishaneden çıktığı gibi İstanbul'a gider ve burada sevimli kız Güllüşah ile tanışır. Güllüşah'ın asıl ismin Gülşah’tır. Ancak İbo ona Güllüşah demektedir. Güllüşah ise oldukça varlıklı bir aile kızıdır. Ancak ailesi tarafından yeterli ilgi ve sevgi görememektedir. Tanıştığı İbo ile güzel bir arkadaşlık yakalayan Güllüşah, ailesinden göremediği ilgi ve arkadaşlığı İbo'da bulmuştur. İkili arasında, macera dolu bir dostluk başlamaktadır.

İbo İle Güllüşah Filmi Nerede Çekildi ?

İbo ile Güllüşah filmi nerede çekildi konusuna, bilinen kaynaklarına göre İstanbul’un farklı semtlerinde çekilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal