Hercai Nerede Çekildi?

Sümeyye Ezel’in Hercai isimli kitabından uyarlanan Hercai, intikamdan doğan imkansız bir aşk hikayesi olarak izleyicileri ile buluşan ve büyük başarı elde eden bir serüvendir.

03.07.2020-13:03 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-12:59) Hercai Nerede Çekildi?

Mia yapım Banu Akdeniz imzalı dizinin yayın tarihi 2019 yılının mart ayıdır. Yayınlandığı her hafta reyting listelerinde bir numara olan dizinin senaristliğini Eda Tezcan ve Feraye Şahin yazmıştır.

Dizinin yönetmen koltuğunda ilk önce Cem Karcı ve Benal Tairi yer alırken, 35.bölümden sonrasında Barış Yöş koltuğu devr almıştır. Dizinin oyuncu kadrosunda başrolleri Ebru Şahin ve Akın Akınözü, usta oyuncu Ayda Aksel, Serhat Tutumluer, Gülçin Santırcıoğlu, usta oyuncu Macit Sonkan gibi işinde başarılı isimler yer almıştır.

Türk yapımı dram dizisi Atv ekranlarında 2 sezon olarak yayın gösterimi almıştır. Sevilen dizi sezon finalinde Unesco dünya listesinde yer alan Şanlıurfa’ da ki Göbeklitepe’de şehrin valisi desteğiyle önemli bir sahne çekti. Hercai Göbeklitepe’de çektiği bu sahnelerle, bu tarihi mekanda çekilen ilk dizi unvanının da sahibi olmuştur.

Dizinin yapımcısı Banu Akdeniz, yönetmen Cem Karcı ve başrol Ebru Şahin ile Akın Akınözü Şanlıurfa valisi ile birlikte Göbeklitepe’yi gezme fırsatı yakaladılar. Çeşitli ziyaretler için Türkiye’ye gelen Romanya prensesinin de orada bulunmasıyla, oyuncularla birlikte güzel bir sohbet oluşturuldu.

Hercai’nin ilk satıldığı yurt dışı ülkesinin Romanya olması açısından da ekibe büyük ilgi gösterildi. İspanya Nova televizyonunda halkın belirlediği oylar ile dizi ödülleri verildi. Bu diziler arasında bir çok dalda katılan Hercai’de bulunmaktadır. Dizi 7 daldaki bütün ödüllerin sahibi olmuştur.

Hercai Dizisinin Konusu   

Hercai dizisinin konusu, Miran ve Reyyan karakterlerinin imkansız aşklarına değinmektedir. Akın Akınözü’ nün oynadığı Miran Aslanbey karakterinin İstanbul’dan Midyat’a bir iş adamı olarak gelmesiyle başlar.

Ebru Şahin'in hayat verdiği Reyhan karakteri ise Midyat'a bilinen isimlerinden Nasuh Şadoğlu'nun üvey torunudur. Miran babaannesinin ona küçük yaştan beri anlattığı masallarla büyümüş bir karakterdir. İçindeki öfkesi ile Miran babaannesinin intikamını almak için, Nasuh Şadoğlu’na ortaklık teklif eder ancak bir diğer isteği ise üvey torunu Reyyan'ın eş olarak istemesidir. Ancak Nasuh Şadoğlu’nun bu konu için planı vardır.

Reyyan'ı sevmediği için ona diğer torunu Yaren’i verecektir. Miran kendisine Yapılan bu plandan habersiz Nasuh Şadoğlu'nun evine gider. Miran' nın eve gelmesi ile birlikte iki genç kızın hayatı 2 farklı duygu oluşmasıyla değişecektir.

Reyyan ve Yaren bu kararla birbirlerine düşman olacaktır. İki ailenin kaderini etkileyecek olan bu hikaye bir aşk hikayesini ele alırken aynı zamanda Miran ile Reyyan'ın imkansızlığını anlatacaktır.

Hercai Dizisi Nerede Çekildi

Ekranlarda mekan olarak tarihi ve kültürel dokuların fazla yer edinmesi ile Hercai dizisi nerede çekildi, başlığı sevenleri tarafından araştırıldı. Dizinin çekimleri Mardin’in Midyat ilçesinde yapılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal