İbn-i Sina’ya kulak verin: Zeka gelişimine birebir iyi gelen baharat!

Hocaların hocası, İbn-i Sina binlerce yıl önce yazdığı kitabında, zeka gelişimine faydalı bir baharattan bahsetti. Zeka gelişiminin önemini vurguladığı kitabında, nasıl ve ne şekilde tüketilmesi gerektiği konusunda da ipuçları veriyor. Detaylarına haberimizde ulaşabilirsiniz…

20.12.2023-09:36 - (Son Güncelleme: 20.12.2023-18:00) İbn-i Sina’ya kulak verin: Zeka gelişimine birebir iyi gelen baharat!

Anatomi ve fizyoloji alanlarında pek çok çalışma gerçekleştiren İbn-i Sina, kaynak olarak bitkileri ve besinleri ele alıyor. Ayrıca İbn-i Sina zeka açan bir baharatı da ele aldı. 

Zeka gelişimi için hangi baharat tüketilmeli?

İbn-i Sina El-Kanun fi't-Tıb adlı kitabında, zeka gelişimine faydalı olan baharat önerisinde bulundu. Nitekim söz konusu baharat, hardal.

Hardal

Neye iyi geliyor?

İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden tavsiye ettiği hardal, aç karnına tüketildiğinde zekayı artırabiliyor. Ayrıca zeka gelişimine faydalı olmasının yanı sıra sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. İşte hardalın yararlarından bazıları şu şekilde sıralayabiliriz: ‘‘Sinüslerin açılmasında faydalı olabiliyor. Uyuz hastalığına karşı yararlı olabiliyor. Aç karnına tüketildiğinde zeka gelişimine faydalı olabiliyor. İbn-i Sina'nın da önerdiği hardal, dalak hastalıklarına karşı faydalı olabiliyor. Sürme ile kullanılırsa görme bozukluklarına karşı yararlı olabiliyor. İbn-i Sina'nın önerdiği hardalın balgam önleyici etkisi olabiliyor.’’

Hardal

Hardal tüketimine dair, alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma ihtimali bulunan kişilerin uzman bir doktora başvurarak kullanmaları gerekir.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal