İBB'den Coronavirüs Önlemi! Seferler Azaltılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, işe gidiş - geliş saatleri dışında tüm toplu ulaşım seferlerinin azaltılacağı belirtildi. Taksi ve minibüslerin dezenfekte edilmesi için de 100 istasyonun kurulacağı aktarıldı.

20.03.2020-15:24 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-15:15) İBB'den Coronavirüs Önlemi! Seferler Azaltılacak

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemize de sıçradı. Bu tarihten önce alınan tüm önlemler üst seviyeye çıkartılırken, beraberinde yeni önlemler de alınmaya başladı. Özellikle İstanbul'da salgının yayılmasına yönelik yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, telekonferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti ve "Aralarında taksi, taksi dolmuş ve minibüslerin de olduğu 25 binden fazla aracı dezenfekte etmek için 100 adet dezenfekte istasyonu kurulacak. Gece sektöründe çalışan emekçilerin yaşamanı kolaylaştırmak için getirilen hafta sonları 7/24 seyahat uygulaması geçici olarak durdurulacak. İşe gidiş ve dönüş saatleri dışında tüm toplu taşıma hizmetlerinde, insan sağlığını etkilemeyecek boyutta azaltmaya gidilecek. İBB'nin 35 adet ambulansı, korona virüse karşı özel olarak donatıldı. Şüpheli ya da hasta taşıma işlemlerinde son derece güvenli 35 ambulansımız halkımız hizmetinde olacak." ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu açıklamalarının devamında, sürecin tümüyle bir uzlaşma ve bir arada hareket etme süreci olduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal