İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş kimdir? Fatih Keleş aslen nereli ve kaç yaşında? Fatih Keleş hayatı ve biyografisi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, para sayma iddiası sonrasında bugün ifade vermeye gitmişti. Türkiye gündemine oturan bu olay sonrasında Fatih Keleş’in hayatı ve kariyeri merak edildi. Peki İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş kimdir? Fatih Keleş aslen nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar…

15.03.2024-12:44 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-12:44)

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanları arasında yer alan ve İBB Spor Kulübü Başkanı unvanını taşıyan Fatih Keleş, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda yaşandığı iddia edilen para sayma görüntüleri sonrasında bugün ifade vermeye gitmişti. Siyaset gündemini ısıtan bu olay sonrasında Fatih Keleş’in hayatı ve biyografisi araştırma konusu oldu. Peki İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş Kimdir? Fatih Keleş aslen nereli ve kaç yaşında?

İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş kimdir?

Trabzon'un topraklarından yetişen Fatih Keleş, 1970 yılında hayata merhaba dedi. İktisat alanında Anadolu Üniversitesi'nden mezun olan Keleş, kariyerine spor kulüplerinde yöneticilik ve icra kurulu üyeliği gibi önemli pozisyonlarda başladı. Sürmenespor Kulübü, İstanbulspor AŞ Futbol Kulübü ve İstanbulspor Beylikdüzü Basketbol Kulübü gibi önemli kulüplerde yöneticilik yapan Keleş, aynı zamanda Beylikdüzü Basketbol İhtisas Kulübü'nün de kurucuları arasında yer aldı ve burada başkanlık görevini üstlendi. 

Spor camiasında gösterdiği liderlik ve başarılarla dikkatleri üzerine çeken Keleş, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Beylikdüzü ve İBB Belediye Meclis Üyeliği görevlerini üstlendi. Bu süreçte yerel yönetim deneyimini arttıran Keleş, aynı zamanda aile şirketlerinde Genel Müdürlük görevini de sürdürdü.

İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş kimdir? Fatih Keleş aslen nereli ve kaç yaşında? Fatih Keleş hayatı ve biyografisi

2018 yılında İBB Spor Kulübü Başkanlığı'na atanarak, spor yönetimi alanında önemli bir göreve getirilen Fatih Keleş, aynı zamanda İstanbul'un önde gelen kuruluşlarından İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odası'nda da aktif rol aldı. 2024 itibarıyla 54 yaşında olan Keleş, Trabzon kökenlerinden gelen ve İstanbul'un karmaşık sosyal ve siyasi ortamında etkili bir rol oynayan önemli isimlerden biri haline geldi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun güvendiği danışmanlardan biri olan Keleş, kamuoyunun dikkatini çekse de kariyeri ve şehre katkılarıyla tanınırlığını sürdürmektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal