İBB Polisin Şehit Edildiği Olaylara Karışan DHKP-C'liyi İşe Almıştı! Şehir Babası İBB'ye Ateş Püskürdü!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde polis memuru Muhammet Fatih Sivri'nin şehit edildiği olaylara karışan DHKP-C'li terörist Fırat D.'nin çalıştığının ortaya çıkmıştı. Gelen haberin ardından şehidin babası İBB'ye çok sert sözlerle tepki gösterdi.

13.12.2021-17:25 - (Son Güncelleme: 13.12.2021-17:25)

Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen haberde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde PKK'nın dağ kadrosundan bazı isimlerin çalıştığının ortaya çıkmıştı. Belediyede işe başlayan kişiler arasında bir polis memurunun şehit olmasına sebep olan DHKP-C'li terörist Fırat D.’ de vardı. Şehit edilen polis memuru Muhammet Fatih Sivri'nin babası bu olaylara sert şekilde tepki verdi. 

Oğlunun şehit eden kişinin belediyede işçi olarak çalışmasını öğrenen acılı baba Mehmet Sivri,  ‘Nasıl oluyor da bu örgüt elemanlarına belediyeler iş verebiliyor. Ne demek ya ne demek. Bunu hangi vicdanla yapıyorlar. Bunlar tamamen vicdansızlar. Diyecek kelime bulamıyorum’ ifadelerini kullandı.

İBB POLİSİ ŞEHİT EDEN ÖRGÜT ÜYESİNİ İŞE ALDI 

Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 455 PKK ve KCK, 80 DHKP-C, 20 MLKP ile 2 MKP bağlantılı kişilerin işe alındığını açıkladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarla ilgili gözler İBB’ye çevrildi. 

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, DHKP-C’Lİ kişiler ile 2015 yılında İstanbul Gazi Mahallesinde yaşanan olaylarda polis memuru Muhammet Fatih Sivri'nin şehit edilmişti. Bu olaylarda ismi karışan DHKP-C üyesi Fırat D.'nin de belediyede işçi olarak işe başladığı ortaya çıktı. 

İŞE ALINAN DHKP-C’Lİ DEŞİFRE OLDU

PKK'nın dağ kadrosundan olan Fırat D.'nin 24-27 Temmuz 2015 tarihinde İstanbul Gazi Mahallesinde yaşanan olaylarda polis memuru Muhammet Fatih Sivri'nin şehit edilmesinde sebep olanlardan biri olduğu ve düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak tutuklandığı ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 Şubat 2020 tarihinde işe alınan örgüt üyesi, deşifre olmasının ardından polis memuru Muhammet Fatih Sivri'nin babası İBB’ye ateş püskürdü. 

ŞEHİT EDİLEN POLİSİN BABASI ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Polis memuru Muhammet Fatih Sivri’nin babası Mehmet Sivri, oğlunun şehit edilmesine payları bulunan DHKP-C kişinin İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işe alınmasıyla ilgili sert şekilde konuştu. Sivri, ‘Diyecek bir kelime bulamıyorum. Duyunca daha beter kahroldum. Nasıl oluyor da bu örgüt elemanlarına belediyeler iş verebiliyor. Onlar şehit ailelerinin ne durumda olduklarını bilmiyorlar mı? Devletimiz bu terör örgütü üyelerini tespit etsin ve biran önce bu isimlerin tek tek yargılanmasını istiyorum. Onların yargılanması içimizdeki acıyı ne kadar dindirebilir bilmiyorum ama bunların da belediyelerde çalışmasını istemiyoruz. Devletimiz biran önce bunları tespit etsin ve hukukun önüne çıkartsın, adalet yerini bulsun, hak ettikleri cezaları alsınlar. Çok acı bir durum bu. Ne demek ya ne demek. Bunu hangi vicdanla yapıyorlar. Bunlar tamamen vicdansızlar’ ifadelerini kullandı. 

ÖRGÜTTEN OY ALDIKLARI İÇİN İŞE ALIYORLAR

Oğlunu kaybetmesinin acısının ilk günkü gibi taze olduğunu belirten şehit babası, ‘Onların oy aldığı kişiler zaten belli. Mecburen tabi işe alıyorlar. Öyle vaatlerle oy aldıkları için. Oradan oy aldıkları için bu adamları da işe yerleştiriyorlar. Ama bir an önce devletimiz bu isimleri tespit edip adalet önüne çıkartmaları, cezalarını çekmeleri gerekiyor. Şehit aileleri olarak bunu istiyoruz. İstanbul çok büyük bir şehir. Yasal bir düzende yaşamayı istemeyen adamlara sen İstanbul'u teslim ediyorsun. Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs eden kişilere sen İstanbul'u teslim ediyorsun. Onların bir an önce belediyeden temizlenmesini istiyoruz. Duyunca inanamadım. Vatan için bir şehit verdim. İçimdeki koru söndürebilecekken bu isimlerin belediyelerde çalışmaları bizi tamamen kahrediyor. Bunların hesap vermelerini, cezalarını çekmelerini istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışan neyse onu yapsınlar, devletimizin menfaati neyse orada bulunsunlar. Yasadışı bir şey yapılıyorsa her zaman biz karşısındayız. Güvenlik güçlerine kurşun sıkanların, belediyede çalıştırılanların tespit edilmesini ve yargılanmasını istiyoruz’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal