İBB Binlerce Vatandaşın Sosyal Yardımını Kesip Borç Avans Sistemini Getirmiş!

İBB Sosyal Hizmetler Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Komisyon Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahibi on binlerce vatandaşa ödenen sosyal yardımların kesildiği duyuruldu.

16.09.2021-09:07 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-10:23) İBB Binlerce Vatandaşın Sosyal Yardımını Kesip Borç Avans Sistemini Getirmiş!

Ekrem İmamoğlu yaönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Hizmetler Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Komisyon Başkanı Sıddık Özgenç, skandal bir duyuruda bulundu. Sıddık Özgenç yaptığı duyuruda İBB'nin 2.5 yıllık dönemde ihtiyaç sahibi on binlerce vatandaşa ödenen sosyal yardımları kestiğini söyledi.

İBB SOSYAL YARDIMI KESİP, BORÇ VERECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki zamanlarda yapılan açıklamada ihtiyaç sahibi insanlara sıfır faizle borç vereceğini açıklamıştı. Açıklamada, ‘İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bütçelerini destekleyebilmek adına Destek Anavs programını başlatıyoruz. 1.200 TL'ye kadar sıfır faizle vereceğimiz bu avanslar vatandaşlarımız tarafından Halk Bakkallarda, ulaşımda ve İstanbulkart'ın geçerli olduğu tüm noktalarda kullanılabilecek’ ifadelerine yer verilmişti. Bu kararın nedeni ise yeni ortaya çıktı. İBB bugün yaptığı duyuru ile yıllardır ihtiyaç sahiplerine karşılıksız verilen sosyal yardım desteğini kestiğini bildirdi. İBB bu kararı ile ihtiyaç sahiplerine yardımı kesip isteyene borç verebileceğini açıkladı.

İBB İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YILLARDIR VERİLEN SOSYAL YARDIMI KESTİ

İBB sosyal yardımları kesip onun yerine borç avans vermeyi tercih etti. Bu skandal açıklamalar ile yıllardır dar gelirli ailelere umut olan sosyal yardımlar pandemi ile rafa kalktığı gibi yeni gelen sistemde yardım yerine geri ödemeli avans verilmesine karar verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal