İBB Başkan Adayı Murat Kurum’dan Hak-İş desteği: “Yerli, milli, güçlü bir ses…”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Hak-İş Konfederasyonu Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Hak-İş'i, işçi ve emekçilerin unutamayacağı adımları atmış bir "yerli, milli ve güçlü bir ses" olarak tanımlayan Kurum, Hak-İş'in 20 sendikası ve 750 binden fazla üyesiyle Türkiye sendikacılığının öncüsü olduğunu ifade etti. Kurum, bu başarının alın teriyle kazanıldığını vurgulayarak, Hak-İş'in güçlü bir kardeşler topluluğu olduğunu belirtti.

07.02.2024-15:31 - (Son Güncelleme: 07.02.2024-17:12) İBB Başkan Adayı Murat Kurum’dan Hak-İş desteği: “Yerli, milli, güçlü bir ses…”

Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hak-İş Konfederasyonu Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sendikalarla işbirliğini en üst seviyeye çıkaracaklarını belirtti. İstanbul'da işçi ve sendika ilişkilerini güçlendireceklerini ifade eden Kurum, çalışan memnuniyetini artırmak için iyi bir belediye-sendika ilişkisi kuracaklarını söyledi. Ayrıca, 1 Nisan sabahı itibariyle sendikal haklar konusunda özel bir öneme odaklanacaklarını da vurgulayarak şu sözleri söyledi: 

“İşçi ile belediye yönetimi arasındaki anlaşmazlıklarda işçi ve emekçilere daima pozitif ayrımcılık yapacağız. İstanbul'daki tüm sektörlerde çalışanlara yönelik, sendikaların düzenleyeceği özel eğitim programlarına maddi açıdan tam destek vereceğiz. Büyükşehir Belediyesinin ve sendikalarımızın gücünü; yeniden sarsılmaz şekilde bir araya getireceğiz. 'CHP'li yönetim ve temsil ettiği zihniyet; çözümsüzlük siyasetini 5 yıl boyunca bu şehirde hâkim kılmış ve İstanbul'umuzun ekonomik performansını bile isteye yavaşlatmıştır. Ama ben sizlerin nezdinde tüm İstanbullulara; Türkiye'nin 81 ilinde toplam 365 bin yeni sosyal konut yapan, 2 milyona yakın insanımıza yuva kuran bir kardeşiniz olarak sesleniyorum; İstanbul'u hem depreme hazırlayan hem de yerel ekonomiyi ve istihdam imkânlarını en üst noktaya taşıyan kentsel dönüşüm için; var gücümüzle çalışacağız. İstanbul'da, 5 yılda 650 bin yeni konut üreteceğiz, 100 bin sosyal konut yapacağız; bu şehirde tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar durmayacağız. Bu hedefle; memurlarımızın, işçilerimizin, emekçi kardeşlerimizin kuracağı kooperatiflere KİPTAŞ eliyle proje ve yapım gibi teknik destekler vereceğiz. Yollarında, caddelerinde ulaşım çilesini bitirene kadar, sokakları huzur ve güvenle dolana kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, çalışacağız. Ayrıca, Hak-İş; yerli, milli ve güçlü bir sese sahiptir. Bünyesinde barındırdığı 20 sendikası, 750 binden fazla üyesiyle Hak-İş, ülkemiz sendikacılığının öncüsü olduysa; bunu alnının teriyle hak ettiği içindir. 22 yıldır işçinin, memurun, emeklilerin hak arama mücadelesine destek veriyoruz. Bu yolda çalışan HAK-İŞ gibi sendikalarımıza, emekçi kardeşlerimizin yarınları adına çok yüksek değer verdik. Sadece hakların elde edilmesi noktasında değil, devletimizin ilerlediği tüm yollarda, en kritik dönemeçlerde sendikalarımızla 'yerli ve milli bir duruşu' birlikte gösterdik. Sendikalarımız, bundan önceki görevlerimde olduğu gibi belediyede de bizim yol arkadaşımız olacaklar. Birlikte istişare etmekle kalmayıp, icraatı da, projeyi de beraber uyguladığımız paydaşlarımız olacaklar. Katılımcılığı en üst seviyede destekleyeceğiz. Çalışanlarımızın, işçi kardeşlerimizin ve memurlarımızın haklarına, çalışma koşullarına dair tüm iyileştirmeleri birlikte tasarlayacağız, birlikte uygulayacağız. İstanbul'da iyi bir belediye-sendika ilişkisi kurarak çalışanların memnuniyetini artıracağız. İşçi ile belediye yönetimi arasındaki anlaşmazlıklarda işçi ve emekçi kardeşlerimize daima pozitif ayrımcılık yapacağız. İstanbul'daki tüm sektörlerde çalışanlara yönelik, sendikaların düzenleyeceği özel eğitim programlarına maddi açıdan tam destek vereceğiz. Büyükşehir Belediyesinin ve sendikalarımızın gücünü; yeniden sarsılmaz şekilde bir araya getireceğiz.'' 


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal