İban numarası kaç rakamdan oluşur, kaç hanelidir? İban numarası nerede yazar? Kartın üzerinde İban numarası yazar mı?

Bankalarda kolay para transferi gönderimi için iban numarası verilmektedir. Dünyanın neresinde olursanız olun, İnternet üzerinden istediğiniz kişinin iban numarasına para transferi anında yapabilirsiniz. Peki İban numarası kaç rakamdan oluşur? Vatandaşlar tarafından merak edilen bu konunun detayları sayfamızda yer almaktadır.

09.05.2022-21:02 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-21:02) İban numarası kaç rakamdan oluşur, kaç hanelidir? İban numarası nerede yazar? Kartın üzerinde İban numarası yazar mı?

Bankalarda hesap açtırdığınız zaman kendinize ait o hesabın iban'ı bulunmaktadır. Dünyanın neresinde olursanız olun, İnternet üzerinden istediğiniz kişinin iban numarasına kolay para transferinde bulunabilirsiniz. 

ıban

İban numarası kaç rakamdan oluşur? 

Bankalardan açılan hesapların yerine kullanılan ve para gönderim işlemlerinde hızlı ve kolaylık sağlayan İnternational Bank Account Number veya İban numarası olarak bilinen sistem 2010 senesinden beri kullanılmaktadır. Bu sistem sayesinde, para gönderme işlemleri en güvenilir şekilde sağlanmaktadır. Bu nedenle bankalardaki İban sistemi tüm dünyada kullanılmaktadır. Dünyanın neresinde olursanız olun, İnternet üzerinden kolaylıkla gönderebilir yada para transferi alabilirsiniz.

İban numarası çok rakamlardan oluştuğu için ezberlemek biraz zor olabiliyor. Bundan dolayıda iban numaralarının her bir rakamında bir anlam bulunmaktadır. Ülkemizde iban numaraları 26 rakamdan oluşmaktadır. İlk iki rakamında harf olarak yer almaktadır. TR olarak başlayan iban numarası ilk iki harfi Ülkemizi anımsatmaktadır. TR harfinin devamında 2 rakam, kontrol basamaklarını sonrasındaki gelen 5'li rakamlar ise hangi bankanın kodu olduğunu bildirmektedir. Geri kalan 16 rakamda, bankanızın şube kodu ve hesap numarası belirlenmektedir. 

Banka tarafından size verilen bankamatik yada kredi kartınızın üzerinde kart no, son kullanım tarihi ve isim soyad gibi bilgi paylaşımları yer almaktadır. Ama hesabınıza ait olan Iban kart üstünde yer almamaktadır. Bunun için bankanızın uygulamasını telefonunuza indirerek sisteminizi açıp, oradan hesap iban görüntülemelerini sağlayabilirsiniz.

Nilay Kızıldemir
nilaykzldmr@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal