Hesap numarası nasıl, nereden öğrenilir? Hesap numarası kartın neresinde yazar? Hesap numarası öğrenme, bulma, sorgulama

Birçok kişi farklı nedenlerden dolayı banka hesapları açmaktadır. Açılan bu banka hesapları doğrultusunda birçok işlemi kolaylıkla yaparken bazen gerekli olan hesap numarası konusunda ise sıkıntı çekilebiliyor. Kısa bir süre açılan hesap sonrasında çoğu kişi açmış oldukları hesap numaraları bulmakta zorlanıyor. Peki hesap numarası nasıl, nereden öğrenilir? Hesap numarası kartın neresinde yazar? İşte bu konu hakkında merak edilenler...

09.05.2022-20:53 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-20:53) Hesap numarası nasıl, nereden öğrenilir? Hesap numarası kartın neresinde yazar? Hesap numarası öğrenme, bulma, sorgulama

Çoğu kişinin bankalarda çeşitli nedenlerden dolayı hesapları bulunur. Birçok işlem gerçekleştirilebilen banka hesaplarıyla ilgili en çok zorlanılan kısım ise gerektiği anda banka hesap numarasının kartın neresinde yazdığıdır. Kolay bir şekilde açılabilen hesabın yanı sıra hesap numarasının insanları bu kadar zorlaması ise onları banka hesap numaralarını nasıl öğrenebileceğine dair sorgulamaklar yapmaya itti. Bunun üzerine ise bu konuda zorluk çeken birçok kişi de internette hesap numarasının nasıl ve nereden öğrenildiğini, aynı zamanda da hesap numarasının kartın neresinde yazdığını araştırmaya başladı.

Hesap numarası nasıl, nereden öğrenilir?

Herhangi bir bankada açmış olduğunu hesabı daha rahat kullanılabilmesi adına bankalar, tarafınıza bankamatik kartı tanımlamaktadır. Hesap numaranız verilen bu bankamatik kartlarında bulunmaktadır. Eğer bankalar tarafından şahsınıza verilen bankamatik kartı elinizde varsa hesap numaranızı kartın üzerine bakarak öğrenebilirsiniz.

Fakat bankamatik kartınızı kaybettiyseniz ya da kartınız henüz size ulaşmadıysa da hesap numaranızı öğrenebilmeniz mümkündür. Bunu da hesabı açtırmanız ardından size verilen hesap cüzdanınızda bulabilirsiniz.

Hesap numarasının öğrenilmesinin bir başka yolu ise kartı aldığınız bankanın İnternet sitesi üzerinden müşteri girişi yapmanız halinde de öğrenmeniz mümkündür. Ayrıca bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak da hesap numaranızı öğrenmek istediğinizi belirterek de hesap numaranızı mümkün olmaktadır.

Hesap numarası kartın neresinde yazar?

Banka kartına göre hesap numarası bazen kartın ön yüzünde bazense arka yüzünde yer alabilmektedir. Fakat kartın ön tarafından yer alan 4 parçadan oluşan 16 hanelik bir sayı bulunmaktadır. Bu sayı kart numarasıdır ve kesinlikle hesap numarası karıştırılmamalıdır.

Kart numarasının hemen altında kart sahibinin adı ve soyadı yer alırken bunun yanında ya da altında ise 16 hanelik hesap numarası yer almaktadır. Bu 16 hanenin ilk 4 hanesi şube kodunu içerir. Geriye kalan 12 hanesiyse hesap numarasıdır. Bu 12 hanelik kısmın ilk 8 hanesi müşteri numarasıyken son 4 hanesiyse ek hesap numarasıdır. Yani müşteri numarasıyla ek hesap numarasının birleşimi banka kartı hesap numarasını oluşturur.

Hesap numarası

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal