Hz. Ali hakkındaki sözleri tepki çekmişti: Musa Eroğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Musa Eroğlu Hz. Ali’ye ne dedi?

Türk halk müziği sanatçılarından Musa Eroğlu, Hz. Ali için söylediği sözler ile gündemde yer alıyor. Peki Musa Eroğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Musa Eroğlu Hz. Ali’ye ne dedi? İşte merak edilenler...

01.09.2022-10:28 - (Son Güncelleme: 01.09.2022-10:28) Hz. Ali hakkındaki sözleri tepki çekmişti: Musa Eroğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Musa Eroğlu Hz. Ali’ye ne dedi?

Alevi deyişleriyle bilinen Türk halk müziği sanatçılarından Musa Eroğlu, günün en çok konuşulan isimleri arasında yer alıyor. Hz. Ali hakkında söylediği sözler nedeniyle bir çok kişinin tepkisini çeken Eroğlu hakkında, söylediği sözler sebebiyle suç duyurusunda bulunuldu. Peki Musa Eroğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Musa Eroğlu Hz. Ali’ye ne dedi?

Musa Eroğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Musa Eroğlu, 1944 yılında  Mersin'in Mut ilçesinin Kumaçukuru köyünde dünyaya geldi.  Alevî Tahtacı Türkmenleri'nden olduğu bilinen Eroğlu, ortaokul eğitimini yarıda bırakarak Mut Halkevi’nde halk oyunları oynamaya başladı.

1965'te TRT Ankara Radyosu'nda imtihana girdi fakat kazanamadı. 1967'de "İkimiz Toprağa Girelim Elif" adlı ilk plağını çıkardı. Piyasada görünmeye başlaması 1970-71 yıllarına denk gelmektedir. O yıllarda yeniden radyoda tar, kemane, koltuk davulu, bağlama, divan sazı çalgılarıyla sınava girdi ve sınavı kazandı. 1970'li yılların sonlarına doğru müzik yönetmenliği de yaptı. 1980’e kadar radyoda mahalli sanatçı olarak çalışan Eroğlu,  Arif Sağ ve Muhlis Akarsu ve Yavuz Top ile "Muhabbet" seri albüm çalışmaları yaptı. Sözlerini Abdürrahim Karakoç'un yazdığı "Unutursun Mihriban'ım" ve "Mihriban" türkülerini seslendirdi. Karacaoğlan'ın şiirlerini besteledi. 1998'de Kültür Bakanlığı tarafından Devlet Sanatçısı unvanı aldı.

Musa Eroğlu, Kültür Bakanlığı'nda Halk Kültürleri ve Oyunları konusunda uzman ve araştırmacı olarak görev yapmaya devam ediyor. Eroğlu’nun 1966’da evlendiği Fatma Eroğlu’ndan iki kız, biri erkek olmak üzere 3 çocuğu bulunuyor. Fatma Eroğlu 72 yaşındayken hayatını kaybetti.


Musa Eroğlu

Musa Eroğlu Hz. Ali’ye ne dedi?

Musa Eroğlu Hz. Ali hakkında "Zülfikar'ın ağırlığı 2 ton 700 kilo. Tasviri doğruysa onu anca Tanrı kullanabilir. Kul kullanamaz çünkü ağır gelir. Şimdi düşün, 2 ton 700 kilo kılıç taşıyan herifi biri kamayla g...ne bıçak sokup öldürüyor. Gel de buna inanasın" ifadelerini kullandı.

Alevi vatandaşlar ve dernekler ise Eroğlu hakkında bu sözleri sarf ettiği suç duyurusunda bulundu. Konu hakkında bir açıklama yapan Musa Eroğlu, ‘’İnternet kullanmayı bilmiyorum. Sosyal mecralarla aram hiç yok. Olayı da bilmiyorum. Türkiye'de herkes her şeyi konuşuyor. Bu ülkede bir sürü insan her şeyi konuşuyor. Ben de konuşmuşumdur, doğrudur. İçeriğine bakmak lazım." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal