Huzursuz Bacak Sendromuna İyi Gelen Doğal 5 Bitki

Son yıllarda giderek artan ve uykusuzluğun nedenleri arasında ilk sırada yer alan huzursuz bacak sendromundan kurtulmak isteyenlere, huzursuz bacak sendromuna iyi gelen doğal 5 bitkiyi hazırladık…

20.03.2019-11:32 - (Son Güncelleme: 18.08.2021-14:37)

Uyku bozukluğuna neden olan hastalıkların başında huzursuz bacak sendromu geliyor. Aslen sinir sistemi rahatsızlığı olan huzursuz bacak sendromundan kurtulmak isteyenler için mucize etkisi yaratan 5 bitkiyi sizler için hazırladık. İşte detaylar…

HUZURSUZ BACAK SENDROMUNA İYİ GELECEK 5 BİTKİ

Arama motorlarında son zamanlarda en sık aratılan soruların başında, ‘Huzursuz bacak sendromunun doğal tedavi yöntemleri neler?’ başlığı yer alıyor. Oldukça rahatsız eden bu hastalığı bazı doğal bitkilerden yararlanarak tedavi etmek mümkün. Peki ama nedir bu bitkiler? Gelin beraber bakalım…

Huzursuz bacak sendromu birçok kişide görülen bir rahatsızlıktır. Genelde romatizmayla karıştırılan bu rahatsızlığın bazı belirtileri var. Bunlar; bacakları istemsizce hareket ettirme dürtüsü, uyku durumunda gelen bacak seğirmesi, özellikle gece saatlerinde gelen bacaklarda uyuşma, elektriklenme, karıncalanma hissi, bacaklarda gerilme, ağrı ve kaşınma gibi belirtiler huzursuz bacak sendromunun belirtileridir.

Hardal Tohumu 

Huzursuz bacak sendromuna iyi gelen doğal tedavi yöntemlerinden biri hardal tohumdur. Oldukça basit olan bu yöntemde yapmanız gereken tek şey, siyah hardal tohumunu çiğnemeden yutmaktır.   Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun da önerisi olan hardal tohumu bir kür haline getirilerek tüketiliyor. Bu kürü 2 hafta uygulayın ve sonra kürü uygulamayı haftada 1'e indirin. Bacaklarınızdaki huzursuzluğun yok olduğunu fark edeceksiniz. 

Çörek Otu Yağı

Huzursuz bacak sendromuna iyi gelen doğal tedavi yöntemlerinden biri de çörek otu yağıdır. Bu yağı bacaklarınıza masaj yaparak yedirin. Bacaklarınızı oldukça rahatlatacaktır.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı kan dolaşımını arttırmaktadır. Bu nedenle yapmanız gereken tek şey bacaklarınıza dairesel hareketlerle masaj yaparak iyice yedirmek olacaktır. 

Elma Sirkesi

Elma sirkesi alkali bir besindir. Yapmanız gereken şey  bir bardak ılık suyun bir çorba kaşığı eklemek ve bu karışımı içmek olacaktır. Ya da elma sirkesini bacaklarınıza da masaj yaparak ta uygulayabilirsiniz. 

Papatya Çayı

Papata çayını duymuşsunuzdur. Kasları gevşetmesi ve sinirlerdeki gerginliği azaltmasıyla bilinen papatya çayını uyumadan 2 saat önce içmeniz sizi gevşetecektir. Bunun yanı sıra papatya yağını da kullanabilirsiniz. Masaj yöntemiyle bu yağı bacaklarınıza uygularsanız ağrılarınızdan kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal