Huzursuz Bacak Sendromuna Ne İyi Gelir?

Huzursuz bacak sendromu kadınlarda ve erkelerde aynı oranda görülen bir sinir sistemi hastalığıdır. Sizler için huzursuz bacak sendromuna iyi gelecek doğal tedavi yöntemlerini bir araya getirdik. İşte o bitkisel çözümler…

14.03.2020-17:19 - (Son Güncelleme: 07.01.2022-15:42)

Huzursuz bacak sendromu kadınlarda ve erkelerde aynı oranda görülen bir sinir sistemi hastalığıdır. Bazı durumlarda kaslarda meydana gelen kramp ve uyuşma ile karıştırılabilir. 

Huzursuz bacak sendromunda, kas gevşetici özelliğe sahip evde uygulayabileceğiniz tamamen doğal ve bitkisel tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Sizler için huzursuz bacak sendromuna iyi gelecek doğal tedavi yöntemlerini bir araya getirdik. İşte o bitkisel çözümler…

- Hardal Tohumu: Huzursuz bacak sendromuna hardal tohumunun çok iyi geldiği halk arasında çok konuşuluyor. Tarifini vereceğimiz hardal tohumu kürünü uygulayabilirsiniz. Bunun için bir çay kaşığı siyah hardal tohumunu birkaç yudum su ile günde sabah ve akşam olmak üzere iki defa aç karnına çiğnemeden yutabilirsiniz. Bunu 2 hafta sürdükten sonra kürü haftada bir kez olmak üzere uygulayın ve toplam 1 ay olduğunda kürü uygulamayı bırakın.

- Çörek Otu Yağı: Soğuk sıkım çörek otu yağını uyumadan önce bacaklarınıza masaj yaparak yedirebilirsiniz.


- Hindistan Cevizi Yağı: Kan dolaşımını artırarak damarları rahatlatan Hindistan cevizi yağı huzursuz bacak sendromu şikayetlerini azaltan bir başka doğal bir yöntem. Bu yağı bacaklarınıza dairesel hareketlerle masaj yaparak iyice yedirmelisiniz.

- Elma Sirkesi: Alkali bir besin olarak elma sirkesine şans vermek isterseniz bir bardak ılık suyun içine bir çorba kaşığı ekleyebilir ve yatmadan önce bu karışımı içebilirsiniz. Ayrıca elma sirkesini masaj yöntemiyle bacaklarına uygulayanlar da yok değil.

- Papatya Çayı: Kasları gevşeten, sinirlerdeki gerginliği alan papatya çayını gece uyumadan 2 saat önce içebilirsiniz. Ayrıca aktarlarda bulabileceğiniz papatya yağını bacaklarınıza sürmeyi de deneyebilirsiniz.


- Nane Çayı: Benzer olarak kasları gevşetmek için yatmadan önce bir fincan nane çayı içebilir ya da yüksek oranda mentol içererek kaslardaki huzursuzluğu yatıştıran nane yağını bacaklarınız ve baldırlarınıza sürebilirsiniz.

- Huzursuz bacak sendromunun gerçek tedavisi için önce mutlaka bir nöroloğa danışmanız gerektiğini belirtelim. Ayrıca yukarıdaki maddelere vücudunuzun alerjik tepki vermesi ihtimaline karşı düzenli olarak kullanmadan önce yine bir uzmandan onay almanızda yarar var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal