Hurma diyeti nedir, nasıl yapılır, faydaları nelerdir? Hurma diyeti ile sağlıklı kilo vermek mümkün

Kilolarından mutsuz olan insanların merak ettiği diyet türlerinden olan hurma diyeti ile sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün olacak. Peki Hurma diyeti nedir, nasıl yapılır, faydaları nelerdir? İşte hurma diyeti hakkında merak edilenler...

04.06.2022-13:48 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-13:48) Hurma diyeti nedir, nasıl yapılır, faydaları nelerdir? Hurma diyeti ile sağlıklı kilo vermek mümkün

Spordan ve sağlıklı beslenmeden uzak bir şekilde hayatına devam eden insanlar bu hayat şeklinin kaçınılmaz bir sonucu olarak kilo alıyor. Kilolarından dolayı mutsuz olarak kişiler internet üzerinden çeşitli diyet türlerini araştırıyor. Son zamanların merak edilen diyet şekillerinden olan hurma diyetinin nasıl yapıldığını ve faydalarının neler olduğunu öğrenmek isteyenler arama motorları üzerinden araştırmalarını sıklaştırdı.

Hurma diyeti nedir?

Hurma diyeti özellikle göbek bölgesindeki yağlardan kurtulamayan kişiler için idealdir. Bu diyetle birlikte hem göbeğinizden gitmeyen yağlardan kurtulup hem de kilo verebilirsiniz. Bu diyeti 7 gün boyunca ara vermeden yapmak gerekiyor. Hurma diyeti ile 7 gün sonunda ortalama 5 ile 7 kg arasında verebiliyorsunuz. Diyeti yaparken günde en az 40 dakika boyunca yürünmesi gerekiyor. Her öğünde toplam 7 adet hurma yenmesi isteniyor. Bu diyet lezzetli hurmalar içerdiği için özellikle şekerli besinler tüketmeyi seven kişiler tarafından tercih edilmektedir. Hurma diyetine başlamadan önce mutlaka organik hurmalardan satın aldığınızdan emin olmanız gerekir.

Hurma diyeti

Hurma diyeti nasıl yapılır?

Hurma diyeti özellikle göbek ve bel bölgesinde yer alan fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olmaktadır. Bu diyetin daha etkili sonuçlara ulaşabilmesi için günlük tüketilmesi gereken hurma miktarının su içerisinde bir miktar bekletilmesi gerekmektedir. Bu sayede hurmalar bağırsaklarda yumuşatıcı bir etki yapmaktadır.

Hurma diyetinde kişinin gün boyu aç kalması söz konusu olmamaktadır. Hurma bağırsakların düzgün çalışmasını sağlayarak kilo verimini kolaylaştırmaktadır. Diyet listelerine uymanın yanında günlük düzenli yapılan yürüyüşlerde kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Hurma diyeti 2 hafta içerisinde sonuç veren bir diyet olmaktadır. Bu diyete ek olarak yoğurt ve yeşil çay tüketmek de kişilerin hedefine ulaşmasını sağlamaktadır. Diyet listelerine uymanın yanında bol su tüketmek de kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Hurma diyeti vücutta bulunan yağların hızlı bir şekilde yakılmasını sağlamaktadır.

Hurma diyeti faydaları nelerdir?

Sağlıklı bir şekilde kilo verilmesini sağlayan hurma diyetinin bir çok faydası bulunmaktadır. İşte hurma diyeti faydaları:

Vücudun savunma sistemini bozan metaboliklere karşı, vücudu koruyucu etkiye sahiptir.

Yüksek tansiyona iyi gelir.

Cildin daha güzel, pürüzsüz ve parlak görünmesini sağlar.

Kolesterolü düşürür.

Kalp ve damar sağlığını korur.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır.

Sindirim sistemine yararı oldukça fazladır.

Kanser hastalıklarından korunmada önemli bir yere sahiptir.

İshali kesici etkisi bulunmaktadır.

İştah açıcı özelliği vardır.

Yüksek lif içeriğine sahiptir.

Safra kesesi rahatsızlıklarına oldukça faydalıdır.

Mideyi kuvvetlendirici yararı bulunmaktadır.

Soğuk algınlığıyla mücadeleyi kolaylaştırır.

Bağırsaklarda oluşabilecek iltihapları giderir.

İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde yaşlılıkta oluşan göz sağlığı için oldukça önemlidir.

Cennet hurmasının yapraklarını kaynatıp saç ve yüz yıkanır. Cilt ve saçı güzelleştirir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal