Hurma çekirdeğinin faydaları nelerdir? Hurma çekirdeği nelere iyi gelir? Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün!

Ramazan ayının olmazsa olmazlarından bir tanesi'de hurma.Bir çok kişi tuttukları oruçlarını hurma ile açmaya başlarlar.Hurmanın bir çok faydası bulunduğu gibi ,yedikten sonra attığımız çekirdeğinin de faydası olduğu söylenip yazılmaktadır.Hurma çekirdeğinin faydaları nelerdir?Nelere iyi gelir?haberimizin devamını sayfadan inceleyebilirsiniz.

06.04.2022-17:20 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-17:20) Hurma çekirdeğinin faydaları nelerdir? Hurma çekirdeği nelere iyi gelir? Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün!

Ramazan ayında sofranın eksik olmayanlarından biriside Hurma'dır.Peygamber efendimizin sünneti olduğu ve tüm Müslümanlarımıza'da hurma yemelerini tavsiye ettiğinden, genellikle oruç açmayı hurmayla yaparız.Uzun süre yemek yemediğimiz için kan şekerimizi'de dengelemeye yardımcı olmaktadır.

İnternet'te bir çok faydasının olduğu yazılan Hurmayı,oruç açmak için yediğimiz zaman tok tutmaya yaradığı gibi, vücuda enerjide vermesiyle meşhurdur.Genellikle Ramazan ayında tükettiğimiz hurmanın,tok tutma özelliği olduğundan ,diyet yapan kişilerin yemek öğünlerine de eklenmektedir.

Bereketi simgeleyen Hurmanın içerisinde bulunan çekirdeğinde ,bir çok faydası bulunmaktadır.Yedikten sonra çoğumuz hurmanın çekirdeğini çöpe atıyoruz ama faydalarını öğrendikten sonra bir daha çöpe atmaya kıyamayacaksınız.

Hurma çekirdeğinin faydaları nelerdir?Hurma çekirdeği nelere iyi gelir?

Hurmayı yedikten sonra geriye kalan çekirdeğin faydaları bitmek bilmiyor.Bir çok insanımız bereket getireceğine inandığından ,hurma çekirdeklerini yedikten sonra kurutup cüzdan arasına para getirsin diye koyarak saklıyor.

hurma çekirdeği

Hurma çekirdeği peki nasıl kullanabiliriz?

Çekirdekleri biriktirdikten sonra güzelce yıkayıp,güneş görmeyen ortamda kurutuyoruz.Kuruyan çekirdekleri yağsız ve susuz olarak kavurduktan sonra, Türk kahvesi kıvamına ve rengine gelince mikser yardımı ile çekip toz haline getiriyoruz.Hazır olduktan sonra dilerseniz sabahları ılık süt veya suya 1 tatlı kaşığı koyarak karıştırıp tüketebilirsiniz.

Peki bu hurma çekirdeğinin tozu nelere iyi geliyor dediğinizi duyar gibiyiz.işte faydaları ;

DNA hasarının önlenmesine,

Saç beyazlarını durdurmaya,

Böbrek ve Karaciğer hasarının giderilmesine,

Sağlıklı saç ve saç derisi olmasına,

Cildinizin güzelleşmesine, gibi bir çok şeye faydası bulunmaktadır.

Önemli bir not düşecek olursak ; Yararlı bir besin olan Hurmayı ve Hurma çekirdeğini şeker hastası olan kişiler şekerini yükseltebileceğinden mutlaka doktoruna danışarak tüketmeleri gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal