Hülya Koçyiğit’ten sanat camiasına örnek olacak açıklama: Kadınların sorununu AK Parti hükümeti telafi etti

Kocaeli’de Türk Kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 89. Yıl Dönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında "Yeni Çağa İlham Veren Yüzyılın Kadınları" programı düzenlendi. Türk sinemasının usta oyuncularından Hülya Koçyiğit, atıldığı programda çok özel açıklamalarda bulundu.

06.12.2023-16:26 - (Son Güncelleme: 06.12.2023-16:58) Hülya Koçyiğit’ten sanat camiasına örnek olacak açıklama: Kadınların sorununu AK Parti hükümeti telafi etti

Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Yazar İlknur Bektaş, Milli Mücadele dönemindeki Türk kadınlarının başarılarını anlattı. Usta oyuncu Koçyiğit, Avrupa'daki birçok ülkeden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür etti.

‘‘Türkiye’nin ikinci yüzyılı, kadınların yüzyılı olacak’’

Kadınların artık her alanda yer aldığını ifade eden Koçyiğit, "Türkiye’nin ikinci yüzyılı kadınların yüzyılı olacak. İnsanlığın, varlığın, geleceğin şartı ailenin toplumsal direği kadındır. Kadın medenidir, ileridir ve üretkendir. Bugün hiçbir şey eskisi gibi değil, kadınların birçok sorunu AK Parti hükümetleri döneminde telafi edildi, önleri açıldı. Kadınlarımızın başarıları ülkemiz için basamaktır. Bugün her alanda başarılarıyla göğsümüzü kabartan yüzlerce kadın var. Türkiye Yüzyılı'mızda daha nice kadınlarımızı alkışlayacağız’’ şeklinde konuştu.

Hülya Koçyiğit

‘‘Ülkemize biz kadınlar sahip çıkacağız’’

Programa katılan Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı da Türkiye'de 9 kadın valinin çalıştığını ifade ederek "Çok güçlü devlete sahip olduğumuz için ne kadar gurur duysak az. Gençlerimize, kendilerine güvenmelerini, hayallerinin peşinden gitmelerini söylüyorum. Türkiye Yüzyılı'nda dünyanın vicdanı olacak dik duruş sergileyecek ülkemize sonuna kadar biz kadınlar olarak sahip çıkacağız’’ dedi.




Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal