Hükümetten evlenecek gençlere destek: Teklif Meclis’e geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen gençlere evlilik kredisi konusundaki düzenleme Meclis’e getirildi. İşte detaylar…

14.10.2023-10:03 - (Son Güncelleme: 14.10.2023-17:05)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Yapılacak olan yeni düzenlemeyle beraber evlenecek olan gençlere 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi verilecek. Düzenleme 18-25 yaş arası gençleri kapsayacak.

Karadeniz'de bulunan gaz ve keşfedilen petrol kuyularının yanı sıra tüm yer altı madenlerinden elde edilen gelirlerle bankaya finansman sağlanacak. Pilot bölge olarak da Deprem bölgesi seçildi.

Teklif Meclis’e geldi

Sabah’ın haberine göre; AK Parti, 14 Mayıs seçim beyannamesinde yer alan vaatlerini peyderpey yerine getirmeye devam ediyor. Gençlere vergisiz cep telefonu, 18 yaşına giren gençlere ücretsiz 10 GB internet, ev kadınlarına prim desteği, çocuğu olan kadınlara erken emeklilik fırsatı sağlayacak olan Aile ve Gençlik Bankası için çalışmalar tamamlandı. Teklifin bu ay içerisinde Meclis'e gelerek yasalaşması bekleniyor.

Evlilik Kredisi

Yaş aralığı belirlendi

Aile ve Gençlik Bankası'nın en önemli başlığı da yeni evlenecek gençlere verilecek kredi olacak. Yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlanacak. Uygulamada yaş aralığı da belirlendi. 150 bin liralık kredi 18-25 yaş arasında ilk kez evlenecek çiftlere verilecek. Kredi verilecek gençlerin ekonomik durumuna bakılacak. Uygulamada pilot bölge olarak da 6 Şubat depreminden etkilenen 11 il seçildi.

Yer altı madenlerinden finansman

Aile ve Gençlik Bankası gelirleri ilk olarak Karadeniz'de bulunan gaz ve keşfedilen petrol kuyularından karşılanacaktı. Son yapılan çalışmalara göre bankanın gelir kapsamı da genişledi. Tüm yer altı madenlerinden elde edilen gelirin bir kısmı ile banka finanse edilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal