Huawei'in O Özelliği Artık Türkiye'de!

Huawei'nin App Gallery'de uzun bir süredir test ettiği erişilebilirlik bölge özelliği artık Türkiye'de de kullanıma sunuldu.

02.03.2021-16:58 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-16:58) Huawei'in O Özelliği Artık Türkiye'de!

Huawei, Play Store rakibi olan App Gallery uygulamasında sessiz sedasız erişilebilirlik bölge özelliğini kullanıma sundu. Bir süredir gizliden gizliye test edilen erişilebilirlik bölge özelliği sayesinde Huawei kullanıcıları engelleri aşacak.

Huawei App Gallery'nin Erişilebilirlik Bölge özelliğini; App Gallery>Ayarlar> Erişilebilirlik Bölgesi bölümünden aktif ederek açabilirsiniz.

Geçen yıl eylül ayında Huawei, akıllı telefonlarının 15 erişilebilirlik özelliğini kapsadığını açıklamıştı. Ayrıca şirket, daha iyi bir dijital yaşamın tadını çıkarmak için her ay 10 milyondan fazla kişinin terminal erişilebilirlik hizmetlerini kullandığını da iddia ediyor.

Huawei, 2019'da Play Store dahil Google Uygulamalarına ve Hizmetlerine erişimini kaybetti. Şirket, Linux tabanlı olduğu için Android'i kullanılmaya devam etdilmişti.

Play Store olmadan Huawei, kullanıcıların kendi Huawei markalı telefonları için uygulamaları bulup indirebilecekleri kendi mağazasını açmak zorunda kaldı. 500 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan App Gallery yeni özellikleri ile Play Store'un tahtını sallamaya başladı diyebiliriz.

Huawei'nin yenilik sunacağı zaman önceliğini Çin'e vermek yerine dünyanın tüm noktalarına odaklanması oldukça sevindirici. Özellikle Türkiye'de yapmış olduğu yatırımlar ile dikkat çeken Huawei, önümüzdeki dönemde Harmony OS 2.0 işletim sistemine ağırlık verecek.

Android ekosisteminden çıkarak Harmony OS ile kendi ekosistemini oluşturma yolunda emin adımlar ile ilerleyen Huawei'nin başarılı olması bekleniyor. Özellikle Huawei P50 ailesi ile firmanın kamera alanında büyük bir sıçrama gerçekleştirileceği de söylenmişti.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal