HTS Kaydı nedir? HTS kayıtlarına kimler ulaşabilir? Geçmiş telefon konuşmaları dinlenebilir mi?

Yapılan iletişimlerin tespit edilmesi anlamını taşıyan HTS Kaydı son günlerde çok fazla araştırılmaya başlandı. Telefon görüşmelerinin kayıt altına alınıp alınmadığını merak edenler 'HTS Kaydı nedir?' 'HTS kayıtlarına kimler ulaşabilir?' şeklinde sorularına yanıt ararken aynı zamanda 'Geçmiş telefon konuşmaları dinlenebilir mi?' sorusunun yanıtını da merak ediyor. İşte HTS Kaydı hakkında tüm bilinmesi gerekenler.

18.03.2022-00:55 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-00:56) HTS Kaydı nedir? HTS kayıtlarına kimler ulaşabilir? Geçmiş telefon konuşmaları dinlenebilir mi?

Gerçekleştirilen iletişimlerin denetlenmesi anlamını da taşıyan HTS Kaydı, bir şüpheli yada sanık olmak üzere, telekominikasyon yolu ile haberleşme durumunun tespit edilmesini sağlar. Gizli olarak da yapılma hakkı bulunan HTS Kaydı genel olarak sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi olarak bilinir.

HTS kayıtlarına kimler ulaşabilir?

HTS kayıtlarına kimler ulaşabilir?

Son günlerde vatandaşlar herhangi bir sorun ile karşı karşıya geldiklerinde telefon görüşmelerine başkalarını ulaşıp ulaşılmayacağını merak ederek konuyu araştırmaya başladılar. İşlenmiş olan bir suçun tespiti ile ilgili başlatılan çalışmalar kapsamında veya henüz aydınlatılmamış olan taraflarının çözümlenmesi ile ilgili kişilerin yapacakları telefon görüşmelerinde yapılan bağlantı durumunun incelenmesi HTS Kaydı olarak adlandırılabiliyor.

Geçmişe dönük olarak kişi veya kişilerin iletişim trafikleri gözlem altına alınırken, kişi veya kişileri arayanlar, aradıkları numaralar, arama yeri ve saati ve arama süreleri incelemeleriyle sinyal bilgileri tespit ediliyor.

HTS kayıtlarına kimler ulaşabilir?

HTS Kaydı ile ilgili raporlar mahkemenin vereceği karar ile çıkarılır. Mahkemeden onay alan taraf, daha sonra operatörleri arayarak HTS raporunu talep eder. Baz istasyonları ile temin edilen HTS raporlarında kişiye ait intenet üzerinden e-posta ve kısa mesajın yanı sıra ip veya modem bilgilerine de ulaşılabilir.

HTS kayıtları genellikle operatörler tarafından 5 yıl boyunca saklanabilir. Talep halinde HTS kayıtları ortalama 7 ile 30 gün arasında çıkar. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal