Wordle oyunu nedir, nasıl oynanır? Hızla yayılan oyun için kurallar ve oyun kılavuzu

2022 yılının en sevilen oyunlarından biri olan Wordle oyunu, kısa sürede çok sayıda kullanıcının ilgisini çekmeyi başardı. Bir kelime tahmin etme oyunu olan Wordle oyununun nasıl oynandığını da büyük merak konusu oldu. İşte, hızla yayılan oyun için kurallar ve oyun kılavuzu

18.03.2022-00:09 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-00:10) Wordle oyunu nedir, nasıl oynanır? Hızla yayılan oyun için kurallar ve oyun kılavuzu

ABD'li Josh Wardle'nin oryaya çıkardığı Wordle, bilindiği üzere kelime tahmin etme oyunudur. Kısa sürede çok sayıda kullanıcının ilgisini çeken oyun ilk olarak İngilizce olarak çıkmıştı fakat daha sonradan Türkçe olarak versiyonu da  piyasaya sürüldü. Peki, Wordle oyunu nedir, nasıl oynanır?

Hızla yayılan oyun için kurallar ve oyun kılavuzu

2022 yılında kısa sürede viral oyunların arasında giren Wordle oyunu, beklenilenden fazla ilgi topladı. Tahmin hakkı kullanılarak kelime bulmayı hedefleyen Wordle hakkında nasıl oynandığı araştırlmaya başlandı. Oyunun kuralları ve oynama kılavuzunu merak edenler Wordle oyunu nasıl oynanır şeklinde sorular sorarak oyun hakkında bilgi sahibi olmanın yollarını arıyorlar.

5 sütundan ve 6 satırdan meydana gelen ekranda oyunun amacı her gün değiştirilen 5 harften oluşan kelime tahmin hakkı kullanılarak bulunmaya çalışılıyor. Beş harfli bir kelimeyi ilk satıra yazdıktan sonra şayet gizlenen kelimenin içeriğinde yer alan harfler varsa gri kutucuklar yeşil ve sarı şeklinde geri dönüyor. Çıkan bu harfler gizli kelimenin içinde olduğunu söylüyor  fakat burada bir kurak ortaya çıkıyor.

Hızla yayılan oyun için kurallar ve oyun kılavuzu

Hızla yayılan oyun için kurallar ve oyun kılavuzu

Wordle oyununu, https://www.powerlanguage.co.uk/wordle/ adresi üzerinden oynayan kullanıcılar öneğin Barış kelimesi ile başlarsa ve B ile A harfleri sarı olarak geri dönüyorsa gizli kelimenin içinde bu harflerin yer aldığı anlaşılıyor. Oyunda en dikkat edilmesi gereken özellik, yeşil renge dönen kutudaki harfin doğru yerde olduğu, sarı olarak dönen harfin ise yanlış yerde olduğu takip edilmesi gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal