Hrant Dink Davasında Kararlar Açıklandı

Hrant Dink cinayeti davasında içlerinde tetikçi Ogün Samast'ın da olduğu 9 sanık hakkında karar açıklandı. Erhan Tuncel'e 99 buçuk sene, Samast'a 2 buçuk sene, Yasin Hayal'e ise 7 buçuk sene hapis cezası verildi.

17.07.2019-16:21 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-17:53) Hrant Dink Davasında Kararlar Açıklandı

Hrant Dink'in öldürülmesi ile alaklaı birtakım suçlar açısından zaman aşımının dolması olasılığı olduğu gerekçesiyle dosyası ayrılan ana dava hükümlüleri hakkında karar verildi. Mahkeme, Erhan Tuncel'e 99 buçuk sene, Ogün Samast'a 2 buçuk sene, Yasin Hayal'e ise 7 buçuk sene hapis cezası verdi.

BirGün gazetesi yazarı ve Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti dava çerçevesinde kamu görevlilerinin yargılandığı davadan dosyası "zaman aşımı" gerekçesiyle ayrılan 9 sanığın duruşması İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Dava çerçevesinde tutuksuz yargılanan sanık Erhan Tuncel duruşmada hazır bulunurken, Osman Hayal ve Ersin Yolcu Trabzon'dan, Yasin Hayal ve Ogün Samast ise bulundukları cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Duruşmada, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalar yapıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal