Hollywood yıldızlarından Biden’a ortak Gazze mektubu

Aralarında Andrew Garfield, America Ferrera, Cate Blanchett, Channing Tatum, Dua Lipa, Jessica Chastain, Kristen Stewart, Macklemore, Mark Ruffalo, Oscar Isaac ve Joaquin Phoenix'in bulunduğu birçok ünlü isim, ABD Başkanı Joe Biden'a ortak bir mektup yazarak "Gazze'de ateşkes" yapılması konusunda çağrı da bulundu.

21.10.2023-13:13 - (Son Güncelleme: 21.10.2023-16:37) Hollywood yıldızlarından Biden’a ortak Gazze mektubu

Mektupta, Biden'a hitaben, "ABD ve diğer dünya liderlerine bölgedeki yaşamları onurlandırma, Gazze'ye yönelik bombardımana son verme ve rehineleri güvenli bir şekilde serbest bırakma" çağrısında bulunması istendi.

"Hayat kurtarmak ahlaki bir zorunluluktur"

Hollywood yıldızlarının Biden'a gönderdiği ortak mektuplarında şu ifadeler geçti:

"Sanatçılar ve savunucular olarak ama en önemlisi İsrail ve Filistin'de yaşanan yıkıcı can kayıplarına ve ortaya çıkan dehşete tanık olan insanlar olarak bir araya geliyoruz.

ABD Başkanı olarak sizden, bir can daha kaybedilmeden Gazze ve İsrail'de gerilimin derhal düşürülmesi ve ateşkes çağrısı yapmanızı rica ediyoruz. Geçtiğimiz bir buçuk hafta içinde 5 binden fazla insan öldürüldü; vicdan sahibi her insan bu sayının felaket olduğunu bilir. İnanç ve etnik köken ne olursa olsun tüm yaşamın kutsal olduğuna inanıyoruz ve Filistinli ve İsrailli sivillerin öldürülmesini kınıyoruz.

Yönetiminize ve tüm dünya liderlerine Kutsal Topraklar'daki tüm yaşamları onurlandırmaya ve gecikmeden ateşkes çağrısında bulunmaya, Gazze'deki bombalamaya son verilmesine ve rehinelerin güvenli bir şekilde serbest bırakılmasına çağrıda bulunuyoruz. Gazze'de yaşayan iki milyon kişinin yarısı çocuk, üçte ikisinden fazlası ise evlerini terk etmek zorunda kalan mülteciler ve onların torunlarından oluşuyor. İnsani yardımın onlara ulaşmasına izin verilmelidir.

ABD'nin acılara son vermede hayati bir diplomatik rol oynayabileceğine inanıyoruz ve ABD Kongresi, UNICEF, Sınır Tanımayan Doktorlar, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve diğer pek çok kurumdan sesimizi duyuruyoruz. Hayat kurtarmak ahlaki bir zorunluluktur. UNICEF'in sözlerini tekrarlamak gerekirse, 'Merhamet ve uluslararası hukuk üstün gelmelidir'.

Bu yazının yazıldığı an itibariyle, son 12 günde Gazze'ye 6 binden fazla bomba atıldı; bu da her 15 dakikada bir çocuğun öldürülmesiyle sonuçlandı. Oradaki tüm insanlar ve onların dünyadaki sevdikleri için çektiğimiz acı ve yasın ötesinde, ortak insanlığımızı savunmak için sarsılmaz bir iradeyle motive oluyoruz. Tüm insanlar için özgürlük, adalet, onur ve barıştan yanayız ve daha fazla kan dökülmesini durdurma yönündeki derin arzumuzdan yanayız.

Hollywood yıldızları

Gelecek nesillere sessizliğimizin, hiçbir şey yapmadığımızın hikayesini anlatmayı reddediyoruz. Acil Yardım Şefi Martin Griffiths'in söylediği gibi, 'Tarih izliyor.’’’

İşte mektuba imza atan o isimler:

Alia Shawkat, Alyssa Milano, Amanda Seale, Amber Tamblyn, America Ferrera, Andrew Garfield, Ani DiFranco, Anoushka Shankar, Aria Mia Loberti, Ayo Edebiri, Bassam Tariq, Bassem Youssef, Bonnie Wright, Caroline Polachek, Cate Blanchett, Channing Tatum...

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal