Hollywood Ünlüleri Elmastan Değerli Bu Taşın Peşinde! Sadece Türkiye'de var

Elmastan 10 Bin kat daha değerli diaspor taşı Muğla Milas’ta çıkarıldı. Söz konusu taş hem yurt dışında hem de yurt içinde ilgi odağı oldu.

08.12.2021-12:11 - (Son Güncelleme: 08.12.2021-17:40) Hollywood Ünlüleri Elmastan Değerli Bu Taşın Peşinde! Sadece Türkiye'de var

Elmastan 10 Bin kat daha değerli diaspor taşının Türkiye’de çıkarılması ekonomiyi olumlu yönde etkiliyor. Diaspor taşı elmastan 10 bin kat daha değerli ve Hollywood ünlüleri arasında oldukça revaçta.Muğla'nın Milas ilçesinde 1997 yılından bu yana diaspor taşının önemine dikkat çekilmeye çalışılıyor. Dünyada sadece Türkiye'de bulunan değerli taşın elmastan 10 bin kat daha nadir olduğu biliniyor. Diaspor taşı renk değiştirme özelliği ile de görsel açıdan fazlasıyla dikkat çekiyor.

ELMASTAN DEĞERLİ DİASPOR TAŞI

Dünyada diaspor taşı ilk olarak 1800'lü yıllarda Rusya ve Pensilvanya'da keşfedildi. Mücevher kalitesinde olan ve renk değiştiren taş ilk olarak sadece Türkiye'de Muğla'da çıkartılıyor. Star'da yer alan habere göre, 1970'li senelerde Etibank'ın açtığı bir alüminyum madeninde rastlanmaya başlanan diaspor taşı ancak 1990'lı yıllarda dünyada duyulmaya başlıyor.1990'lı senelerde GIA (Gemological Institute of America) bu konuda dünyada söz sahibi olan kuruluş, bunu bir makalede yayınlıyor ve Type II (ikinci tür) olarak klasifikasyon listelerine ekliyor. Bu şekilde diaspor kristalinden tüm dünyanın haberi oluyor

DİASPOR TAŞI SADECE TÜRKİYE'DE

Mücevher kalitesindeki c dünya üzerinde sadece Muğla'da bulundu. Taş dünya üzerinde ışığa göre renk değiştirebilen çok az sayıda kıymetli taşlardan birisiDiaspor taşı, gün ışığında yeşil olurken, mum ışığında da pembe renk alabiliyor. Bu iki renk taşın renk skalasında iki uç noktadan beliriyor. Pembe ve yeşil arasındaki birçok ton gün ışığına, ortamdaki ışığa hatta bazen üzerinizdeki kıyafete değişebiliyor.


HOLLYWOOD ÜNLÜLERİNİN GÖZDESİ

Türk tasarımcı Pınar Öner'in diaspor taşından tasarladığı yüzük Victoria's Secret'ın ünlü isimlerinden Alessandra Ambrosio tarafından kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal