Hollanda'dan Türkiye'ye Getirilen Lösemi Hastası Dilara Şahin'in Babası Oğuz Şahin: Erdoğan Kızımın Kurtarıcısı Oldu

Hollanda’da yaşama bağlı olduğu fişin çekilmesi kararının verildiği 28 yaşındaki Dilara Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine tedavisinin yapılması için Türkiye’ye getirildi.

02.02.2022-12:32 - (Son Güncelleme: 02.02.2022-15:11) Hollanda'dan Türkiye'ye Getirilen Lösemi Hastası Dilara Şahin'in Babası Oğuz Şahin: Erdoğan Kızımın Kurtarıcısı Oldu

Hollanda’nın yaşama bağlı olduğu fişin çekilmesi kararını aldığı 28 yaşındaki lösemi hastası Dilara Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’ye getirilmesinin ardından gurbetçi kızı Şahin’in Siyami Ersek Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisine başlandığı bildirildi. Lösemi hastası 28 yaşındaki Dilara Şahin’in babası Oğuz Şahin, ‘Başkan Erdoğan kızımın kurtarıcısı oldu. Ülkemiz bizi yalnız bırakmadı. Bizim yüreğimize su serpti’ ifadelerine yer verdi. 

Tedavi gördüğü hastanede yaşam fişinin çekilmesi kararının verilmesinin ardından Başkan Erdoğan’ın talimatı üzerine Türkiye’ye getirilerek tedavisine başlanan Dilara Şahin’in babası Oğuz Şahin, ‘Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız sesimizi duydu. Kızımı Türkiye'ye getirdi. Dilara'nın en karanlık günü umuda çevrildi. Cumhurbaşkanımız bana telefon da açtı "Dilara kızımız için elimizden geleni yapacağız. Dua edin. Ben de Dilara için dua edeceğim' dedi. Bizi yalnız bırakmadı. Bu tavrı nedeni ile Hollanda basını bile Erdoğan'dan bahsediyor. Kızımın kurtarıcısı oldu. Bizim yüreğimize su serpti’ diye konuştu. 


Öte yandan söz konusu olayı manşete taşıyan Hollanda da Zwolle kentinde yayınlanan De Stentor gazetesinin haberinin başlığında ise, ‘Ağır hasta Dilara Erdoğan'ın sayesinde Türkiye'ye gönderildi’ ifadelerine yer vererek lösemi hastası Dilara’nın tedavisinin yapılması için Türkiye’ye getirilmesine yer verdi. 

Hollanda’da yaşan gurbetçi ailenin kızı Dilara Şahin, tedavi gördüğü hastanede komaya girdi. Doktorların, ‘Salı günü saat dörtte fişini çekeceğiz artık yapacak bir şey yok’ demesi üzerine kızının durumuna üzülen baba Oğuz Şahin, A Haber ekranlarından yardım çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gurbetçi ailenin yardım çağrısına karşılık verdi. Lösemi hastası 28 yaşındaki Dilara Şahin, önceki gün Türkiye’ye getirilerek İstanbul'da Siyami Ersek Hastanesi’ne tedavisinin yapılması için yatış yaptırıldı. 


BAŞKAN ERDOĞAN SESİMİZİ DUYDU

Gurbetçi baba Oğuz Şahin, kendisinin 26 yıldır Hollanda’da işçi olarak çalıştığını ve 3 çocuğunun olduğunu ifade etti. Kızı Dilara’nın dişçi asistanlığı eğitimi aldığını ve bu yılda yüksekokula gitmek istediğini belirten baba Şahin, şu ifadelere yer verdi; ‘27 Aralık'ta Dilara'ya akut lösemi teşhisi kondu. 1 hafta kemoterapi gördü. Ama sonra Hollandalı doktorlar, hızlıca umutların tükendiği söyledi. 'Tedaviyi durdurduk. Kızının fişini çekeceğiz' dediler. Ne yapacağımızı şaşırdık. Sesimizi kimse duymaz sanıyorduk ama Başkan Erdoğan sesimizi duydu.’

KIZIMIN EN KARANLIK GÜNÜ UMUDA DÖNDÜ

‘Kızım şu anda Türkiye'de Türk doktorlara emanet’ diye konuşan baba Oğuz Şahin şu ifadelere yer verdi; ‘Yüreğime su serpildi. İçim rahat. Kızımın güvende olduğunu hissediyorum. Kızımızın en karanlık günüydü. Şimdi umutlarım arttı. Dün saat 16.00'da çekecekleri kızımın fişini. Şimdi Türkiye'de yoğun bakımda umutla yaşama tutunmaya çalışıyor. Umudumuz bitti derken, yeniden umutlandık. Cumhurbaşkanımız telefonla da aradı beni. 'Dilara kızımız için elimizden geleni yapacağız. Tedavisini en iyi şekilde yapacağız.  Dua et. Biz de Dilara için dua edeceğiz' dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da Allah razı olsun o da arıyor. Bizi yalnız bırakmadılar.


HOLLANDA BASINI BİLE ERDOĞAN'I YAZIYOR

Hollanda basını da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bahsetti. Hollanda da Zwolle kentinde yayınlanan De Stentor gazetesi haberinde Dilara’nın nasıl kurtarıldığı anlatılıyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal