04.04.2022-09:19 (Son Güncelleme:03.07.2022-10:26)


1

Tecrübeli teknik adam Louis Van Gaal, prostat kanserine yakalandığını ve bir süredir tedavi gördüğünü söyledi.



2

Teknik adamdan gelen üzücü haber futbol dünyasını sarstı.



3

Futbol dünyasının ünlü teknik adamlarından Louis Van Gaal'den gelen üzücü haber futbol dünyasını derinden endişelendirdi.



4

Açıklanan haberde Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis Van Gaal, ptostat kanserine yakalandığını duyurdu. Teknik adamın yaptığı açıklama gündeme oturmuş durumda.



5

70 yaşındaki teknik adam konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Her milli takım arasında, oyuncuların fark etmemesi için geceleri kamptan ayrılıyordum ve hastaneye gidiyordum. Sağlıklı olduğumu düşünüyordum ama değilmişim.'



6

'Prostat kanserinden ölmüyorsunuz, en azından vakaların yüzde doksanında değil. Sizi öldüren genellikle altta yatan diğer hastalıklardır. Hastanede ayrıcalıklı muamele gördüm. Randevuya gittiğimde arka kapıdan içeri girmeme izin verildi ve hemen başka bir odaya alındım. Harika bir şekilde tedavi edildim.' ifadelerine yer verdi.



7

Kanserle savaşan Louis Van Gaal, Hollanda'yı bu yıl Katar'da yapılacak Dünya Kupası'na götürmeyi başarmıştı. Van Gaal ayrıca, 7 ay sonra düzenlenecek turnuvada takıınının başında olmayı planladığnı da sözlerine ekledi.



8

Kariyerinde Ajax, Barcelona, Bayern Münih gibi dev takımları çalıştıran Louis Van Gaal önemli başarılara imza attı. Hollanda Milli Takımı'nı ise toplamda 3 kez çalıştırdı.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR