Hollanda Gezilecek Yerler

Doğası ve tarihi ile huzurlu, eğlenceli bir gezi yapmak isterseniz "Özgürlükler Ülkesi" Hollandaya gidebilirsiniz. Deniz seviyesinin altında bir ülkedir.

30.01.2020-18:16 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-18:13) Hollanda Gezilecek Yerler


Doğası ve tarihi ile huzurlu, eğlenceli bir gezi yapmak isterseniz "Özgürlükler Ülkesi" Hollandaya gidebilirsiniz. Deniz seviyesinin altında bir ülkedir.

1- Amsterdam

Hollanda'nın başkenti Amsterdam gezmek isteyeceğiniz ilk yer olabilir. Amsterdam şehrinde Dam Meydanı, Madame Tussauds Müzesi, Yeni Kilise, Yerel bira fabrikası Heineken Experience gibi yerleri görmeniz gerekebilir.
Amsterdam turunda size Vlaamse Frites adıyla ünlenen patatesleri ile güzel bir vakit geçirmenizi sağlar.

2- Rotterdam

Doğa ile iç içe olan bu şehir İkinci Dünya Savaşında büyük hasarlar almasına rağmen tekrardan kurulmuştur. Piet Blom adı altında 45 derecelik açı baz alınarak tasarlanan Kübik Evler mevcuttur. Euromast Gözetleme Kulesi, Kinderjik Yel Değirmenleri ve Boijmans Van Beuningen Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

3-Eindhoven

Genellikle genç nüfusun yaşadığı ve farklı cadde tasarımları ile dikkat çeken bu şehir müzelerinden dolayı tam bir kültür-sanat şehri olarak ön plana çıkmaktadır.
Evoluon Binası, Abbemuseum, Sint Catharinakerk Ulusal Anıtı, MU Art Space gibi yerlerini gezebilirsiniz.

4- Lahey

Hollanda'nın has mimarı örneklerine ev sahipliği yapan Lahey namıdiğer Den Haag şehri dar sokakları ile de ünlüdür. Louwman Müzesi,Gemeente Müzesi, Mauritshuis Müzesi ve Panorama Mesdag Müzesi Lahey şehri müzeleri ile sanatsal dokusunu adeta kanıtlıyor.

5- Utrecht

Orta çağ döneminde Roma İmparatorluğu'nun toprağı olan Utrecht tarihi bir şehir konumundadır. Domkerk, Centraal Müzesi, Dom Under ve Cathari Jneconvent Müzesi bu mekanları gezerek Utrecht şehrini daha yakından tanıyabilirsiniz.

6- Maastricht

Tarih açısından Galyalıları ve sonrasında ise Roma İmparatorluğu’nu topraklarında ağırlamıştır. Bonnefanten Müzesi, Caestert Yaylası, Cehennem Kapısı, Valkenburg ve Our Lady Bazilikası görülecek rotalardan.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal