Hocalı katliamına ait insan kalıntılarına rastlandı!

Tarihler 26 Şubat 1992’yi gösterdiğinde, bir gece Ermeni askerlerin Azeri sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliam olan Hocalı katliamı, yıl dönümüne de 3 gün kala önemli bir bulguya rastlandı. Azerbaycan'ın Hocalı bölgesinde katliam kurbanlarına ait olduğu düşünülen kalıntıların yer aldığı toplu mezarın tespit edildiği açıklandı.

23.02.2024-16:12 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-16:12) Hocalı katliamına ait insan kalıntılarına rastlandı!

Bugün Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Hocalı kent merkezinde yürütülen altyapı çalışmaları sırasındaki kazılarda insan kalıntılarının tespit edildiği açıklandı.

İnsan kalıntısına rastlandı bunlardan 1’i çocuk!

Hocalı katliamında insan kalıntılarına görüldü

Azerbaycan Başsavcının açıklamasına göre, ilgili kurumlardan uzmanların katılımıyla yapılan araştırmada biri yaklaşık 5 yaşında 4 kişinin insan kalıntılarının bulunduğu ifade edildi. Toplu olarak aynı yerde gömülü bu kişilerin ellerinin bağlı olduğu ve işkence bulgularına rastlandığı da söylendi.

Neler olmuştu?

Ermeni güçleri, 26 Şubat 1992'de Karabağ'daki Hocalı kasabasına saldırmıştı. Saldırıda Hocalı'da savunmasız durumdaki 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk 613 Azerbaycan vatandaşın canına kıymıştı. Hocalı'da 1275 Azerbaycanlı, Ermeni güçleri tarafından esir almıştı, bunlardan 150'sinin akıbeti hala ne olduğu bilinmiyor. Faili meçhule karıştılar.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal