Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermenistan, Kelbecer'deki Azerbaycan Mevzileri’ne ateş açtı!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ermenistan birlikleri Kelbecer ilinin Yellice köyündeki Azerbaycan mevzilerine ateş açtı.

23.02.2024-15:48 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-15:48) Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermenistan, Kelbecer'deki Azerbaycan Mevzileri’ne ateş açtı!

Son günlerde Azerbaycan ve Ermenistan arasında, sınır bölgelerinde tırmanan gerilim dikkat çekiyor. Bu gerilim, özellikle Kelbecer iline bağlı Yellice köyünde meydana gelen bir saldırıyla yeni bir boyut kazandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan birliklerinin Yukarı Şorca köyündeki mevzilerinden Yellice köyüne ateş açtığını bildirdi.

Açıklamada, Basargeçer ilinin Yukarı Şorca köyündeki Ermenistan mevzilerinden Azerbaycan'a yönelik açılan ateşin, bölgedeki gerginliği artırdığı belirtildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilileri, saldırının ardından Azerbaycan askerlerinin anında karşılık verdiğini ve çatışmanın kısa süre içinde kontrol altına alındığını ifade etti.

“Can kaybı yaşanmadı”

Öte yandan, Yellice köyündeki sivil yerleşim birimlerine yapılan saldırının sivilleri de olumsuz etkilediği ifade edildi. Azerbaycan yönetimi, saldırı sonucu herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı: "Sınırda durumun gerginleşmemesi ve istikrarın korunması amacıyla Azerbaycan birlikleri, karşılık vermemiştir. Ermenistan'ın askeri yönetimine, sınırda son 5 ayda yaşanan istikrarı bozmaya ve durumun kontrolden çıkmasına yönelik provokasyonlara izin vermemesi çağrısında bulunuyoruz. Bu eylemlerin faillerinin tespit edilerek cezalandırılmasını talep ediyoruz." 


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal