Hocalı katliamı nedir, ne zaman oldu? Hocalı katliamında kaç kişi öldü?

Ermeni güçlerinin Hocalı’da yaşlı, çocuk, kadın fark etmeksizin katliam yaptığı acı günün üzerinden 32 yıl geçti. Peki Hocalı katliamı nedir, ne zaman oldu? Hocalı katliamında kaç kişi öldü? Soruların yanıtı haberimizde…

26.02.2024-10:58 - (Son Güncelleme: 26.02.2024-10:58) Hocalı katliamı nedir, ne zaman oldu? Hocalı katliamında kaç kişi öldü?

Sovyetler Birliği’nin dağılması sonrasında Azerbaycan’a karşı toprak iddiasında bulunan Ermenistan’a ait güçlerinin Azerbaycanlı vatandaşları katletmesinin üzerinden 32 yıl geçti. Bugün bile acısı taze olan Hocalı katliamının detayları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Hocalı katliamı Nedir, ne zaman oldu? Hocalı katliamında kaç kişi öldü?

Hocalı katliamı nedir?

Sovyetler Birliği'nin çöküşüyle birlikte Ermenistan, Azerbaycan'a karşı toprak taleplerini artırdı ve 1991'in son günlerinde stratejik bir konuma sahip olan ve tek havaalanına ev sahipliği yapan Hocalı'yı ablukaya aldı. 

Hocalı Katliamı

Hocalı katliamında kaç kişi öldü?

Ermeni güçleri, 25 Şubat 1992'de yoğunlaşan saldırılarını sürdürerek, savunmasız durumdaki Hocalı'da yaşayan 613 Azerbaycan vatandaşını vahşice katletti. Katliamdan kurtulan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtuldu, bin 275 kişi ise Ermeni güçleri tarafından esir alındı; bu esirlerden hala haber alınamayan 150 kişi bulunmaktadır.

Hocalı'daki katliamda tamamen yok olan 8 aile ve kaybedilen ebeveynlerini yaslayan 25 çocuk ile birlikte toplamda 130 çocuk, dehşet verici olayın kurbanları arasındaydı. Adli tıp muayeneleri ve tanık ifadeleri, Hocalı sakinlerinin acımasız işkencelere maruz kaldığını ortaya koymaktadır. Bu trajedinin boyutunu gösteren görüntüler ve fotoğraflar, dünyanın en kanlı katliamlarından birinin yaşandığını açıkça gösteriyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal