Hızlıca Zayıflamanızı Sağlayan Besinler

Hızlı bir şekilde kilo vermek için bilinenin aksine tüm besin gruplarını kesmenize veya daha az yemenize gerek yok. Aksine vücuda yakacak kalori ve besin vermek için yeteri kadar besin tüketmemiz gerekir. Peki, sağlıklı kilo vermek için ne yemek gerekir? Detaylar haberimizde…

01.09.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 01.09.2020-09:37) Hızlıca Zayıflamanızı Sağlayan Besinler

Vücudunuzun ihtiyacı olan besin ve kalorileri alarak sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Sizin için sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlayacak besinleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

HARDAL

Birçok kişi bunu bilmese de hardal en sağlıklı çeşnilerden biridir. İçerisinde ilave şeker bulunmaz ve antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Hardalın maddesi olan zerdeçal da kanserle savaşmada güçlü bir maddedir. Hardalın kilo vermedeki rolü ise, tüketildikten yaklaşık 30 dakika sonra metabolizmanın hızlanmasını sağlar.

YUMURTA

Kahvaltıda yumurta yemek, birçok açıdan oldukça faydalıdır. Metabolizmayı hızlandıran antioksidanlar, D vitamini ve kolin bakımından oldukça zengin bir besindir. Protein açısından zengin bir kahvaltı, kişinin kendini uzun süre tok hissetmesini sağlar.

AVOKADO

Açlık hissini yatıştırabilen mükemmel bir meyvedir. Aynı zamanda lif ve doymamış yağlar bakımından da oldukça zengindir.

PEYNİR ALTI SUYU PROTEİNİ

Peynir altı suyu proteini kasların gelişmesini ve onarılmasını sağlar. Bu durumda kas, kalori yakar ve metabolizmayı hızlandırır.

TARÇIN

Araştırmalar, tarçının termojenezi harekete geçirerek kalorileri yakmanı hızlandırdığını, bunun yanı sıra göbek yağı birikimini de azaltabileceğini ortaya koymuştur.

CEVİZ

Ceviz, açlığı yatıştırarak kişiyi tok tutar. Bunun nedeni ise beyinde bulunan açlık kontrolüne bağlı bir alanı harekete geçirmesidir. Aynı zamanda, omega-3 yağ asitleri vücuttaki yağları daha hızlı yakar.

GREYFURT

Araştırmalar, narenciye meyvesini 6 hafta boyunca tüketen kişilerin bellerinden bir incelme görüldüğünü ortaya koymuştur.

ISPANAK

Düşük kalori ve yüksek besin değerine sahip olan ıspanak kilo vermenize yardımcı harika bir besindir.

TATLI PATATES

Tatlı patatesler açlığı yatıştırmaya ve kilo vermeye yardımcı olur.

SOMON BALIĞI

Somon balığı diğer tüm yiyeceklerden daha fazla omega-3 yağ asidi içermektedir. Araştırmalar omega-3'ün yağ yakımında yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Aynı zamanda diğer tüm yağlı balıklar (ton balığı, uskumru) yağsız protein bakımından zengindir ve kas yapımında yardımcı olur.

TAVUK

Kilo vermek istiyorsanız, tavuk tüketebileceğiniz en iyi besinlerden biri. Düşük kalorili ve protein açısından oldukça zengin olan tavuk, yağsız kas kütlesini arttırırken vücut ve karın yağlarını yakmanızı yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal