Hızlı Okuma Teknikleri

Anlayarak hızlı okuma teknikleri? Hızlı okuma teknikleri nelerdir? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik.

15.05.2018-23:20 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-23:11) Hızlı Okuma Teknikleri

Anlayarak hızlı okuma tekniklerinde en önemli prensip göz hızı ile zihni hızlandırmak ve ikisinin hızını senkronize edip üst düzeyde analizler gerçekleştirmektir. Bir taraftan hızlı okuyup bir taraftan da anlamak beyin için harika analizler gerektirir.

Bunun için beyin hızınız gözünüze yetişmeye uğraşır. Eğer gözünüzü gerektiği kadar geliştirmiş fakat zihninizi geliştirmemişseniz o zaman anlayarak hızlı okuma gerçekleştiremezsiniz. Yalnızca yaptığınız hızlı okuma olur. Bu şekilde amacınıza varamamış olursunuz.

Bunun için hem zihin hem de göz geliştirecek anlayarak hızlı okuma tekniklerini öğrenmeniz lazımdır.

Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri 1 – Parçayı Değil Bütünü Görme

“Bu yzamızda btüünnn praçaadn ömneli oğdulnu gösretğicez!

Yukarıdaki yazıda ne yazdığını okuyabiliyorsanız o zaman ne anlatmak istediğimizi kavramışsınızdır. Yani bütün parçadan önemlidir. Bu sebeple okurken harfleri değil sözcükleri, sözcükleri değil cümleleri, cümleleri değil paragrafları görmemiz lazım.

İlk önce harfler yerine sözcükleri görmeye başlarsınız. Disiplinli bir biçimde uğraşırsanız cümle ve paragrafları görmeye başlarsınız. Madem bütün, parçanın toplamından öenmli o halde niçin ileride insanlar tek bakışta sayfayının tamamını okuyamasın.

Evet bu da olacaktır. Çünkü 1950’li senelerde insanlara biçilen limtler vardı ve insanların bunu aşamayacakları bildiriliyordu fakat tek tek hepsi çözüldü. “Artık hiçbir şey icat olunmaz her şey icat edildi” denmesinin üstünden yaklaşık 100 sene geçti.

Bu teknikten yola çıkarak, okuduklarımızı mümkün olduğu derecede bütün olarak görmeliyiz. Gözlerimizle sözcükleri sınıflandırıp onları toplu biçimde, tek seferde okumalıyız. Sıkılsak bile bunu yapmayı sürdürmeliyiz. Bu şekilde bir zaman sonra gerçekten sınıflandırmaya ve hızlıca okumaya başlayacağız.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal