Hırsızlar evine dadandı! Çözümü uyarıcı notlar yazarak buldu

Bolu'da ayrı vakitlerde evi ve deposuna yönelik hırsızlık yapılan inşaat işçisi Tahsin Bayrak, çareyi evinin etrafına astığı uyarıcı notlarda buldu. İşte o notlar.

18.04.2022-14:02 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-15:00)

Hırsız birde tavuklarını çaldı bunun üzerine artık isyan eden Bayrak, ''Hırsız bey, yakalarsam cezanı ben keserim'', ''İçeride bazı tuzaklar vardır. Sorumluluk kabul edilmez, ölüm tehlikesi vardır. Hırsıza duyurulur'' yazılı notları evinin çevresine astı. Alınan bilgilere göre, Borazanlar Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuk babası inşaat işçisi Tahsin Bayrak'ın kiracı olduğu ev ve malzemelerini koymuş olduğu deposu da hırsızlar tarafından ayrı sürelerde çok kez soyuldu. Bayrak'ın bahçesinde beslemiş olduğu tavukları, inşaat malzemelerini üstelik balkonda çay içtiği masası ve hurdaları bile çalınmış olan Bayrak, artık bıktı ve çareyi evinin olduğu çevreye hırsızı uyarıcı notlar asmakta buldu. Hırsızlardan bıkan Bayrak, evinin ve deposunun çeşitli alanlarına, ''Hırsız bey, yakalarsam cezanı ben keserim'', ''İçeride bazı tuzaklar var. Sorumluluk kabul etmiyorum, ölüm tehlikesi vardır. Hırsıza duyurulur'', ''İçeride pitbull köpek var, sorumluluk kabul edilmez'' diye notlar yazarak evinin etrafına astı. 


Çay içtiğim masamı bile çaldılar

Tahsin Bayrak, bu zamana kadar tahmini 25 bin liralık mal varlığının çalındığını ve astığı notlarla hırsızların artık eskisi kadar gelmediğini belirten Bayrak, ''Tavuklarımı bile çaldılar. Artık o anki öfkemle tavukların hepsini telef ettim. Elimdeki bütün hurdaları, takımlarımı çalıyorlardı. Artık çalmadık bir şeyleri kalmadı. Bu olay çok uzun zamandır devam ediyor. Bıktım artık neredeyse 20-25 bin liralık mal varlığımı çaldılar. Parayla almış olduğum inşaat malzemelerimi de çalıyorlar. En son bir tane hırsızı kerestelerimi çalarken yakaladım, geri bıraktırmayı başardım. En sonda çay içtiğim masamı çaldılar, çok ama çok sinirlendim. Gelip bana 'Masa, sandalye lazım deseler evimden çok daha güzellerini verirdim. Bu durum beni çok öfkelendirdi ve bende evimin çevresine bu yazıları yazmaya başladım. Hırsızlık eğitimle çözülebilir, hapisle olacak iş değil. Devlet büyüklerimizin de bu durumu nasıl çözeceğini bilmiyorum ama bir şekilde bu olayı çözmelerini istiyorum. Bu yazıların katkısı oldu. Astığım notlardan sonra yalnızca bir kez hırsızlık girişiminde bulunuldu. Onu da ben gördüm ve kaçtıkları için malzemelerimi çalamadılar. Bu zamana kadar başka bir şey olmadı'' diye söyledi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal