Bakan Koca, en önemli toplantımız demişti: Toplantının tarihi netleşti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz hafta tüm Türkiye’yi heyecanlandıran bir açıklama yapmıştı. “En önemli toplantımız olacak” ifadeleriyle maske zorunluluğunun ortadan kalkması başta olmak üzere farklı önemli konuların konuşulacağı Bilim Kurulu toplantısının tarihi netleşti. Bursa’da pandemi süreciyle ilgili açıklamalar yapan Koca, milyonların dikkat kesildiği toplantının gününü açıkladı.

18.04.2022-14:36 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-16:47) Bakan Koca, en önemli toplantımız demişti: Toplantının tarihi netleşti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da hem pandemi süreciyle ilgili hem de koronavirüs salgınıyla alakalı bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, geçen haftalarda "En önemli toplantımız olacak" ifadesiyle açıkladığı ve maske kuralının da gözden geçirileceği Bilim Kurulu toplantısının 20 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirileceğini duyurdu.

Toplantıda salgında gelinen son noktayı ele alacağız

Fahrettin Koca, ülkemizdeki milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği görüşme için şöyle dedi:

"Çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulumuzda salgında gelinen noktayı ele alacağız. Bu toplantı, Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır."

Önümüzdeki dönem kişisel tedbirleri konuşacağız

"Salgın her geçen gün gündemimizden çıkmaya başladı" sözlerini söyleyen Bakan Koca, "20'nin üzerinde ilde Kovid yoğun bakımlarında hastamız yok. 65 yaş üstü kronik hastalığı olan kişilerin kendilerini korumaları ama diğer taraftan herkesin hatırlatma dozunu gündemde tutmalarını, zaten belli yaşın üzerinde ve kronik rahatsızlığı olanlar için de yerli ilacımız var. Önümüzdeki dönem artık kısıtlamalarla değil kişisel tedbirlerin grip benzeri devreye gireceği dönemde oluyoruz. Omicron öncesi hastane yükümüz şu an Türkiye'de 4'te 1'e inmiş durumda." şeklinde konuştu.


Hücreden itibaren insülin üretimini yapmak istiyoruz

Sağlık Bakanı, yerli insülin üretiminin sorulduğu soruya ise, "Şu an piyasada kullanılan insülinlerin yüzde 85'ini oluşturan bir çağrı oldu. Diğerlerine de Ar-Ge çalışmalarında destek veriyor olacağız. Önümüzdeki dönemde hücreden itibaren insülin üretimini yapmak istiyoruz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal