Hindistan'dan Önemli Haber: Bitcoin'i Resmen Yasallaştırdı!

Yüksek Mahkeme kararı ve Parlamento tarafından yasaklandığına dair söylentilerden sonra, Hindistan nihayet kripto paraları dijital varlıklar olarak resmen sınıflandırmaya geçti. İşte detaylar...

02.02.2022-12:05 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-11:59) Hindistan'dan Önemli Haber: Bitcoin'i Resmen Yasallaştırdı!

Geçtiğimiz günlerde Hindistan özel sahipli kripto para birimlerinin yasaklanmasını düşünüyordu. Şimdi ise durum tersine döndü.

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman önemli açıklamalarda bulundu. 

Açıklamaları ise şu şekilde:

'Bu tür gelirlerin hesaplanmasında, elde etme maliyeti dışında hiçbir harcama veya ödenek için kesinti yapılamaz. Ayrıyeten, dijital varlığın transferinden kaynaklanan kayıp başka herhangi bir gelirle mahsup edilemez' dedi.


BU OLAY HİNDİSTAN'DA KRİPTOYU MEŞRULAŞTIRMA YÖNÜNDE TARİHİ BİR ADIMDIR

Hindistan’da hisse senetleri %15 oranında vergilendirilirken, ayda yaklaşık 1.300 dolar veya daha fazla olan sıradan gelir de %15 oranında vergilendiriliyor. Kriptonun yasallaştırılması, iş dünyasında son dört yılda yaşanan belirsizlikleri ortadan kaldırırken, zincirler arası likidite Yönlendirici Protokolü Başkan Yardımcısı Lakshika Kothari şunları belirtiyor:

'Maliye bakanımız Nirmala Sitharaman’ın kripto gelirlerinden elde edilen kazançlardan bahsettiğini görmekten heyecan duyuyorum. Bu, Hindistan’da kriptoyu meşrulaştırma yönünde tarihi bir adımdır.' açıklamalarında bulundu.

HİNDİSTAN WEB3 SİSTEMİNİN MERKEZİ KONUMUNA GELEBİLİR

Kothari,  'Bu ilerlemeye devam edersek, Hindistan Web3 ekosisteminin ağırlık merkezi olma şansını elde eder.' diye cümlelerine ekleme yaptı. Fakat uzmanlara göre vergi oranı önümüzdeki yıl 1 Nisan’da yürürlüğe girerken düşürülebilir.

PİYASALARDA BOMBA ETKİSİ YARATTI

Atılan bu adım kripto para piyasalarında adeta bomba etkisi yarattı. Bir çok yatırımcının piyasaya olan güvenini tazeleyen adım aynı zamanda önümüzdeki dönemde bir çok ülkenin daha bu konuda olumlu adım atabileceğinin sinyalini verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal