Hindistan’da Yaas Kasırgası Etkisini Gösterdi

Hindistan’da kasırga meydana geldi. Odisha ve Batı Bengal eyaletinde çıkan kasırga, birçok evi hasara uğrattı. Havaalanları, faaliyetlerini durdurdu.

26.05.2021-14:49 - (Son Güncelleme: 26.05.2021-14:49) Hindistan’da Yaas Kasırgası Etkisini Gösterdi

Hindistan, koronavirüs vakalarının yükselmesi ve virüs yüzünden ölümlerin çoğalmasıyla zor anlar yaşarken, Tauktae fırtınası sonrası Yaas Kasırgası ile yüz yüze kaldı. Hindistan Meteroloji Departmanı tarafından yapılan açıklamaya göre, kasırga ülkenin doğusundaki Odisha ve Batı Bengal eyaletlerinde karaya çıktı. 


20 BİN EV ZARAR GÖRDÜ 

Kasırganın saatteki hızının 140 kilometreye çıktığı bildirildi. Batı Bengal Eyalet Başbakanı Mamata Banerjee, yaklaşık 20 bin ev ve geçici barınağın kasırga sebebiyle hasar oluştuğunu, eyaletin başkenti Kalküta'daki havaalanının da uçuşlara kapatıldığını belirtti. 

TEKNELER ALABORA OLDU 

Odisha eyaletinin Jagatsinghpur bölgesinde, kıyıya yakın yerlerdeki tekneler alabora oldu. 10 kişi kasırgadan kurtarılırken, olası faciadan dönüldü. Eyaletin başkenti Bhubaneswar'daki havaalanı da faaliyetlerini durdurdu. Hindistan Donanması, Chilka'daki birliklerin bölgedeki gemileri izlediğini ve kurtarma operasyonlarına hazır olunduğunu bildirdi. 


MİLYONDAN FAZLA KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ 

İki eyalette 1 milyondan fazla kişi tahliye edildi. Hava durumu yetkilileri tarafından, kasırganın şiddetinin önümüzdeki saatlerde yükseleceği konusunda uyarı geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal