Hindistancevizi Yağı ile Yapabilecekleriniz

Sağlıktan güzelliğe hatta yemeklerde bile kullanılabilen Hindistan cevizi yağının kullanım alanları herkesi şaşırtıyor. Sizin için Hindistan cevizinin kullanım alanlarını bir araya getirdik. Peki, Hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı nerelerde kullanılır? İşte detaylar…

20.08.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 20.08.2020-16:04) Hindistancevizi Yağı ile Yapabilecekleriniz

Çiğ ve olgun Hindistan cevizinden elde edilen ve yenilebilir bir yağ olan Hindistancevizi yağı, içeriği bakımından zengin olduğu için farklı alanlarda da kullanılabilmekte. Sizin için Hindistancevizi yağının hem faydalarını hem de kullanım alanlarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Hindistan cevizi yağı, hormonların dengelenmesine, saçların daha sağlıklı ve parlak görünmesini yardımcı olur. Sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlayan bu yağ, tiroit ve romatizmal hastalıklara da iyi gelir. Aynı zamanda kolesterol ve kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Vücuttaki fazla yağı yakarak enerjinin artmasını sağlar. Kırışıklıkları, yaşlılık lekelerini ve selüliti azaltır.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI NERELERDE KULLANILIR?

Saç Maskesi

Saçlar şampuanlanıp durulandıktan sonra ıslak saç tellerine bir miktar Hindistancevizi yağı sürüp beş dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile güzelce durulayın. Saça sürülen hindistancevizi yağı saçların nemlenmesini ve daha parlak bir görünüm kazanmasını sağlar.

Dudak Nemlendiricisi

Özellikle soğuk kış günlerinde kurumuş ve çatlamış dudaklar için etkili bir çözüm olan hindistan cevizi yağı çatlamış dudaklarınızın doğal yollarla tedavi edilmesini sağlar. Küçük bir lens kutusunun içerisine koyacağınız hindistan cevizi yağını yanınızda her yere taşıyabilirsiniz.

Güneş Kremi

Hindistan cevizi yağı doğal güneş kremi olarak da kullanılabilir. Güneş yanığından etkilenen bölgelerinize de uygulayabileceğiniz bu yağ acınızın hafiflemesini ve cildinizin iyileşmesini hızlandırabilir.

Göz Altı Kremi

Göz altında oluşan ince çizgiler, şişkinlik ve koyu halkalar içinde kullanabileceğiniz hindistancevizi yağı doğal bir tedavi sunabilir. Göz altına sürülen bir miktar hindistan cevizi yağı ile cildinizi tazeleyebilirsiniz.

Makyaj Temizleyici

Hindistan cevizi yağının küçük bir miktarı göz makyajınızın sıvılaşmasını sağlayarak kolayca silinmesine yardımcı olur. Üst ve alt göz kapaklarınıza dairesel hareketlerle sürebileceğiniz hindistan cevizi yağı makyajınızı kolayca çıkarmanızı sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal