Hıdırellez Günü ve Akşamı Evde Neler Yapılabilir?

Dilekler tutarak baharı karşıladığımız Hıdırellez bu gece kutlanıyor. Sizin için hıdırellez günü ve akşamı evde yapılabilecek olanları derledik. Detaylar haberimizde…

05.05.2020-18:09 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-17:38) Hıdırellez Günü ve Akşamı Evde Neler Yapılabilir?

Geleneksel bayramlarımızdan biri olan Hıdırellez, Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak da bilinmektedir. Ab-ı hayat (yaşam suyu) içerek ölümsüz olan ve bolluk, bereket, sağlık dağıtan bir peygamber olduğuna inanılan Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak kabul edilen ve uğur getirdiğine inanılarak çeşitli ritüellerin uygulandığı özel bir gündür.

HIDIRELLEZ GÜNÜ VE AKŞAMI EVDE NELER YAPILABİLİR?

Günü ilk saatlerinde kapı önünü koruyucu dilekler dileyerek sirke ve gül suyu ile silebilirsiniz, evde adaçayı tütsüsü yakıp tüm odaları dolaştırabilirsiniz ve tütsüyü dolşatırırken evdeki tüm dolap kapılarını açarak negatif enerjiden korunmayı sağlayabilirsiniz. Mutfakta güzel kokulu yemekler, içecekler pişirmek bereket ve şifa enerjisini yükselteceğine inanılır. Dilek kağıdı veya taşı hazırlanırken bir mum yakmak ve elinizi bu mumum üzerinde gezdirmek de Hıdırellez ile bütünleşen ateş enerjisini etkinleştirmenize yardımcı olur... Her şeyden önemlisi bugün içinde aklınızdan ve kalbinizden sadece iyi düşünceler geçirmeniz ve doğaya olan saygı, sevginizi sunmanızdır. Bitkilere su verebilir, bakım yapabilir ve sokak hayvanlarını besleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal