05.05.2020-17:25 (Son Güncelleme:29.04.2024-01:38)


1

Coronavirüsü hem fiziksel hem de ruhsal olarak birçok sorunu beraberinde getirdi. Salgının ne zaman biteceği belirsizliğini korurken, okul, iş, özel hayatımızda nelerin değişeceği, önlemlerin yeterli olup olmadığı gibi pek çok negatif durum endişelerin artmasına neden oluyor. Peki, bu negatif durumlarla baş etmek için ne yapmak gerekir? Sizin için negatif zamanlarla baş etmeyi kolaylaştıracak 6 öneriyi bir araya getirdik. İşte detaylar...



2

Zamanınızı Verimli Geçirmeye Çalışın

Zamanınızı Verimli Geçirmeye Çalışın

Virüs, herkesin eve kapanmasına neden olurken bir yandan da verimli kullanılabilecek geniş zaman sundu. Bu nedenle bu dönemi lehinize çevirmek en mantıklısı olacaktır. Ailenize ve hobilerinize zamanınızı verimli ve kaliteli geçirebilirsiniz. Okumayı ertelediğiniz kitapları okuyabilir, farklı türdeki filmleri dizileri izleyin, online dünyanın nimetlerinden faydalanarak, kişisel gelişiminize katkı sağlayın.



3

Psikolojinize Güçlü Tutunun

Psikolojinize Güçlü Tutunun

Virüsten dolayı evde kalma zorunluluğu, günlük rutinlerde yaşanan değişimler, sosyal medya, olumsuz haberler ve çevrenizdeki negatif kişiler psikolojinin kolayca yıpranmasına neden olmaktadır. Haberleri bilimsel kaynaklardan takip edin ve olumsuz haber trafiğinden uzak durmaya çalışın. Çevrenizdekilerle virüs hakkında konuşmak yerine okuduğunuz kitap, izlediğiniz filmler hakkında konuşun.



4

Unutmayın Herkes Aynı Şeyi Yaşıyor

Unutmayın Herkes Aynı Şeyi Yaşıyor

Hiç beklenmedik bir anda ortaya çıkan bu virüs salgını, dünyadaki her toplumu ve ekonomik sınıfı olumsuz etkiledi. Herkesi etkileyen bu kritik günlerin geçici olduğu, sadece sizin veya ailenizin değil diğer tüm insanların aynı süreci yaşadıklarının bilincinde olun.



5

Çevrenizi Düzenleyin

Çevrenizi Düzenleyin

Düzenli olmak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar ve işleri tüm işleri sizi tatmin edecek şekilde ve hızla tamamlamanızı sağlar. Ev düzeni konusunda uzman olan Japon danışman ve yazar Marie Kondo'ya göre, masanızı ve yaşadığınız ortamı düzenlemenin en kolay yolu, hayatınıza neşe vermeyen eşyalardan kurtulmaktır. Bu nedenle yaşam alanınızı düzenleyerek kendinizi iyi hissederek neşenizi yüksek tutabilirsiniz. Çalışma masanızda, dikkatinizin dağılmasına neden olan eşyaları tutmamanız gerektiğini unutmayın.



6

Sosyal Bağlantılarınızdan Kopmayın

Sosyal Bağlantılarınızdan Kopmayın

Bilişim ve iletişim çağındayız. Evde geçirdiğiniz süre zarfında kendinizi dış dünyaya kapatmamaya özen gösterin. Evde kalmanın sıkıntısı ve gelecek kaygısı yerine mutlu hissettiğiniz sosyal bağlantılarınızla iletişim kurun.



7

Bağışıklığınızı Güçlü Tutun

Bağışıklığınızı Güçlü Tutun

Evde kaldığımız bu günlerde hareketsiz yaşam tarzı ve sürekli yeme hali sağlıksız beslenmeye neden olmaktadır. Bu durumda vücudunuzun direncini düşürür. Vücudunuzun dirençsiz olması başta virüs olmak üzere birçok hastalığa neden olmaktadır. Aynı zamanda sağlıksız beslenmek kendinizi kötü hissettirerek psikolojik buhranlar yaşamanıza da neden olur. Bu nedenle bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanızın, sadece fiziksel değil ruhsal sağlığınızı da koruyacağını da unutmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr