Hıdırellez duası ne zaman okunur?

5-6 Mayıs 2022 tarihlerinde yaşanacak olan Hıdırellez Bayramı için şimdiden yapılacak olan ritüeller araştırılmaya başlandı. En çok merak edilen konu ise Hıdırellez duası oldu. Peki, Hıdırellez duası nasıldır, ne zaman okunmalıdır? İşte Hıdırellez günü ve merak edilen duanın ayrıntıları sayfamızda yer almaktadır.

05.05.2022-02:08 - (Son Güncelleme: 05.05.2022-02:08) Hıdırellez duası ne zaman okunur?

5-6 Mayıs 2022 tarihlerinde yaşanacak olan Hıdırellez Bayramı için şimdiden yapılacak olan ritüeller araştırılmaya başlandı. En çok merak edilen konu ise Hıdırellez duası oldu. Herkes gül ağaçlarına dileklerini asarak, gerçekleşmesi için duaları okumaktadır. Hıdırellez duasını merak edenler ve bilmeyenler için işte detaylar.

Hıdırellez

Hıdırellez duası nasıldır, ne zaman okunmalıdır?

Her sene heyecanla beklenen Hıdırellez'e vatandaşlar sonunda kavuşuyor. Her yıl 5 ve 6 mayıs tarihlerinde kutlanan Hıdırellez, baharın gelişi olarak da, insanlar tarafından kabul edilmektedir. Bereketin, bolluğun, sağlığın geleceğine inanılır. Bu nedenle her sene gül ağaçlarının dallarına, bir kağıda dilekler çizilerek asılır. Cüzdanlara koymak için bereket parası gül ağacının dibine gömülür ve sabah erken saatlerde geri toplanır. Bunları yaparken, dileklerinizi dilerken mutlaka Hıdırellez duasını da okumanız gerekmektedir. Bir çok vatandaşımız  bu duayı bilmiş olsa da, merak eden ve bilmeyen kişiler duayı merak ederek İnternet üzerinden araştırmaktadır.

Hıdırellez Ateş yakma

Hıdırellez duası nasıldır?

Bin bir adım bir adım /Allah bir adım adım / Kerim kerem Allah /Başımda bir duman var yardım eyle ya Allah / La ilaha illallah Muhammenden resullullah yetiş imdadıma Hızır ile Allah birsin sen kulla mişersin biz gibi kulların yardımcısı sensin Hızır deryada erdim murada amin.

dua

Hıdırellez duası ne zaman okunmalıdır?

Hıdırellez akşamı gerçekleşecek olan, geleneksel gül ağacının altına para koyma ve dallarına dilek asma işlemi 5 mayıs akşamı yapılmaktadır. 6 Mayıs sabahı da erkenden toplanmalıdır. Kağıt üstüne ne istiyorsanız yazarak şekillerini çizebilirsiniz. Daha sonra ağacın yapraklarına asarak duayı okuyabilirsiniz. Ertesi günde asmış olduğunuz kağıdı alarak, akar suya yavaşça bırakmalısınız. Eğer yazılarınız yüz üstü şeklinde suyun üstünde giderse dilekleriniz kabul olduğu düşünür, ters şekilde olursa kabul olmayacağı söylenmektedir. Dua işlemini, suya bırakma anında da söylemeniz gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal