Herkesin merak ettiği ve araştırdığı HGS geçiş ihlali itirazı nasıl yapılır? HGS kaçak geçiş cezasına itiraz nasıl ,nereye yapılır?haberimizin devamında detayları inceleyebilirsiniz.

Herkesin merak ettiği ve araştırdığı HGS geçiş ihlali itirazı nasıl yapılır? HGS kaçak geçiş cezasına itiraz nasıl ,nereye yapılır?haberimizin devamında detayları inceleyebilirsiniz.

05.04.2022-23:43 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-23:44) Herkesin merak ettiği ve araştırdığı HGS geçiş ihlali itirazı nasıl yapılır? HGS kaçak geçiş cezasına itiraz nasıl ,nereye yapılır?haberimizin devamında detayları inceleyebilirsiniz.

2012 yılında faaliyete geçen HGS ,araçların ücret toplama noktalarından daha hızlı şekilde geçmesini beklemeden geçmesini sağlamaya yaramaktadır.Trafiğin daha hızlı akış sağlamasına yardımcı olan uygulamadan yararlanmak isteyenler PTT 'den ön yüklemeli HGS kartı alarak geçişlerinde kolaylık sağlayabilirler.Kartınızı kullandığınız zaman yetersiz bakiye ile yolda karşılaşma durumu yaşamak istemezseniz,Kredi kartınızdan otomatik talimat başlatarak önlem sağlayabilirsiniz.

HGS geçişlerinde kullanan kişiler bazen sorun yaşayabilmektedirler.Kart bakiyesinin yetmemesi yada kartın okunmaması gibi sorunlarla karşılaşabilmektedirler.Eğer geçiş ihlali yaparsanız,daha fazla para ödemek durumunda kalabilirsiniz.

HGS İhlali

HGS geçiş ihlali itirazı nasıl yapılır? HGS kaçak geçiş cezasına itiraz nasıl, nereye yapılır? 

Köprü ve Otoban Geçişleri sırasında sizin olmadığınız yada kaçak giriş olarak kartınız bazen okunmuyor olabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman sizlerden ekstra ücret kesintisi yapılabilmektedir.Bakiyelerden ekstra fazla ücret kesintisi olursa da itiraz edebilme hakkınıza sahipsiniz.Eğer böyle bir hata yapmadığınızı düşünüyorsanız ,bu itirazları Karayolları Genel Müdürlüğüne hgs@kgm.gov.tr adresinden mail atarak yada HGS çağrı merkezi olan 0 850 460 60 60 numarasını arayarak itirazlarınızı dile getirebilirsiniz.

HGS geçiş sorgulaması nereden yapılmaktadır?

https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/webihlalsorgulama/Sayfalar/Sorgulama.aspx linki üzerinden sorgulama yapılabilirsiniz. Sorgulama ekranı açıldığında önce plakanızı ,sonra güvenlik kodunu girerek sorgulama sayfasını açabilirsiniz.Eğer daha önce geçiş ihlali yaptıysanız burada da görmüş olacaksınız. Bir diğer sorgulamayı da E-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. E-Devlet Sistemize giriş sağladıktan sonra arama yerine hgs geçiş sistemi yada hgs ihlali yazdığınızda sayfa açılacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal