Avukatlık Kanunu'nda neler değişecek? Avukatlık Kanunu değişiklik teklifi TBMM'de

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan tarafından yapılan bir açıklamada, Avukatlık Kanunu hakkında değişiklik yapılmasını içeren kanun teklifinin TBMM'ye sunulduğu bildirildi. Peki, Avukatlık Kanunu'nda neler değişecek?

05.04.2022-22:52 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-22:53) Avukatlık Kanunu'nda neler değişecek? Avukatlık Kanunu değişiklik teklifi TBMM'de

AK Parti kurmayları tarafından hazırlanan 'Avukatlık Kanununda Değişiklik Yapılması' ile ilgili kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na sunuldu. Kanun teklifinde ilk imza sahibi olan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ise TBMM'ye dosya sunumu gerçekleştirildikten sonra basın açıklaması yaptı ve kanun teklifiyle ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan

'5 Nisan Avukatlar Günü' vesilesiyle tüm avukatlara tebrik mesajını ileten Cahit Özkan, hem kamu sektöründe hem de özel sektörde görev alan hukuk fakültesinde mezun olanların stajlarını yapmalarını ve staj sırasında da mesleki kazanımlarından birşey kaybetmemelerini sağlayacak yeni kanun teklifinin TBMM Genel Kuruluna verildiğini söyledi.

Avukatlık Kanunu'nda neler değişecek?

Avukatlık Kanunu'nda neler değişecek?

Teklifin içeriği hakkında bilgiler paylaşan Özkan, hem İstanbul'da hem de Ankara'da birden fazla baronun olmasında dolayı adli yardımlar konusunda bir adaletsizlik olduğunu belirtti ve bunda dolayı da yeni teklifte barolara yönelik bazı adli yardımlar hakkında düzenlemeye gittiklerini kaydetti. Her konuda adaletsizliği giderebilmek adına her baronun üye sayısının mutlaka dikkate alarak yardım ödeneklerinin yeni düzenlemeyle dağıtımlarının yapılması konusunun maddelerinin eklendiğini dile getiren Cahit Özkan, kamu alanlarında çalışa avukatlarla ilgili de söz konusu avukatların kendi kurumlarının hukuk birimleri çerçevesinde çalıştıklarını ve maalesef ellerinde avukatlık titrleri olmadığı için sadece hukuk danışmanlığı hizmeti verdiklerini söyledi.

Avukatlık Kanunu'nda neler değişecek?

Cahit Özkan, yeni düzenleme kapsamında ise bu avukatların hukuk danışmanlığı olarak değil, avukat olarak çalışmaları konusunun yer aldığını, mahkeme nezdinde dava ve icra takiplerini de vekalet alarak temsil etme yetkilerini olacağını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal