Herkes bu olayı konuşuyor: Türkiye’nin, İsrail’e ihracat kısıtlaması kararının ardındaki gerçek?

Bugün Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’e ihracat kısıtlaması getirildiği belirtildi. Peki bu kısıtlama neden geldi? İşte detaylar…

09.04.2024-14:29 - (Son Güncelleme: 09.04.2024-14:33) Herkes bu olayı konuşuyor: Türkiye’nin, İsrail’e ihracat kısıtlaması kararının ardındaki gerçek?

Ticaret Bakanlığı resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile İsrail’e ihracat kısıtlaması getirildiğini duyurdu. Yapılan açıklamanın ardından sosyal medya da propaganda senaryoları dönemeye başladı. Kısa sürede tartışmalara neden olan karar hakkında Ömer Ekinci’den dikkat çeken paylaşım geldi.

İsrail’e ihracat kısıtlama kararı neden geldi?

Tartışmalara neden olan karar hakkında X hesabından paylaşım yapan Ömer Ekinci, Türkiye’nin en önemli gümrük otoritelerinden biri ile konu hakkında istişare ettiklerini belirterek, Türkiye’nin ihracat kısıtlaması hakkında dikkat çeken paylaşımda bulundu. 

 Ekinci’nin paylaşımında;

“Türkiye'nin en önemli gümrük otoritelerinden birine sordum: "Bu karar neden bu kadar gecikti? Kamuoyu baskısıyla mı alındı? 

Cevap: "Filistin'e gönderilen malzemeler de mecburen Asut limanına iniyordu, oradan sevk ediliyordu. Ürdün üzerinden Hava Kuvvetleri ile insanı yardıma da izin verilmeyince bu karar çıktı. 

İsrail’e ambargo Filistin'i de etkilerdi. Asut Limanından Filistin'e sevkler de İsrail tarafından durdurulunca artık kaçınılmaz oldu. 

Bence geç kalınmadı. Ticari bağımlılıkta tedarik zinciri bağımlılığında tutmak daha etkili olur.  Neticede Hindistan İsrail üzerinden AB'ye tek kuşak tek yol projesinde çalışırken ve demir çelikte İsrail'de en büyük rakibimiz Hindistan iken alınacak kararların etki analizlerinin doğru yapılması gerekir. Tek hamlelik strateji olmaz, domino etkilerini de her boyutuyla hesaplanması gerekir. Bugünün de yarınları var.” İfadeleri yer aldı. 



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal