İstanbul Valisi’nden bayram mesajı: “Dikkatli olalım! Yorgun, dalgın, uykusuz yola çıkmayalım.”

İstanbul Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı öncesinde İstanbul'da yaşayan vatandaşlarına yönelik önemli bir uyarıda bulundu. Bayram tatili nedeniyle memleketlerine gitmeyi planlayanların dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yapan Vali Gül, özellikle yolculuk esnasında güvenliklerini sağlamaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

09.04.2024-14:05 - (Son Güncelleme: 09.04.2024-14:47) İstanbul Valisi’nden bayram mesajı: “Dikkatli olalım! Yorgun, dalgın, uykusuz yola çıkmayalım.”

Gül'ün mesajında, bayram tatilinde sıla özlemiyle memleketlerine gitmeyi planlayan vatandaşların yoğunluğu ve bununla birlikte oluşabilecek trafik yoğunluğu ve kazaların riskine dikkat çekildi. Bayram tatilinin sevdiklerle buluşma ve bir araya gelme zamanı olduğunu belirten Vali Gül, bu sürecin güvenli bir şekilde geçirilmesi için vatandaşlara uyarılarda bulundu. İstanbul Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı'nın manevi atmosferini ve birlik beraberlik duygularını yansıtan bir paylaşımla İstanbullulara seslendi. Vali Gül'ün sosyal medya hesabından yayınladığı mesaj, bayramın önemini ve bu özel günlerdeki dayanışma ruhunu vurgulayan anlamlı ifadelerle doluydu.

Gül, paylaşımında, Ramazan Bayramı'nın mübarekliğini ve kıymetini vurgulayarak, bu özel ayın manevi değerlerini hatırlattı. Bereketin, bolluğun ve merhametin doruğa ulaştığı Ramazan ayında bir araya gelerek sevdiklerle kucaklaşmanın önemine değindi. Ayrıca, Ramazan ayının kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirdiğine ve dargınlıkların unutulduğuna dikkat çekti.

Vali Gül, bayramın gelmesiyle birlikte İstanbulluların bir araya gelerek dostlukları temize çekeceğini ve birlikte sevinç dolu anlar yaşayacaklarını belirtti. Ayrıca, bayramın huzur ve güven içinde geçmesi için gerekli tedbirlerin alındığını ve ilgili birimlerin halkın hizmetinde olduğunu vurguladı.

Bu duygu dolu mesajda şu ifadelere ye verildi:

"Ramazan Bayramımız mübarek olsun, kıymetli hemşehrilerim, cömertliğin zirveleştiği bolluk, bereket, merhamet ve dayanışma ayı Ramazan-ı Şerif’in manevi ikliminde hep beraber soluklandık. Yetimi, muhtacı, fakiri gözettik; birbirimize sahip çıktık. Dargınlık ve kırgınlıkları unuttuk. Şükürler olsun, bir bayrama daha kavuştuk. Kalplerimizi birbirine daha da yakınlaştıran, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olan bu müstesna günlere bizleri ulaştıran Rabbimize hamd olsun. Aziz İstanbullular, her bayram olduğu gibi bu bayram da inşallah eş dost, konu komşuyu ziyaret edeceğiz. Bir arada olmanın sevincini yaşayacağız, dostlukları temize çekeceğiz. Bayramı, bayram tadında idrak etmek için bizler de tüm tedbirlerimizi aldık. İlgili birimlerimizle bayram süresince hemşehrilerimizin hizmetinde olacağız"


Yorgun, dalgın, uykusuz…

Vali Gül, yaptığı paylaşımı şu ifadelerle bitirdi:

"Bayram tatilinde sıla hasretiyle memleketlerine gidecek kardeşlerimiz, lütfen, dikkatli olalım. Yorgun, dalgın, uykusuz yola çıkmayalım. Bizi bekleyenlerin, yolumuzu gözleyenlerin gözünü yolda bırakmayalım. Sağlıcakla gidip sağlıcakla dönelim. Bu düşüncelerle başta vatan için evlatlarını feda eden şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimiz olmak üzere milletimizin her bir ferdinin, gönül coğrafyamızda, dünyanın dört bir yanında yaşayan kardeşlerimizin ve İstanbullu hemşehrilerimin bayramlarını tebrik ediyorum. Bayramın vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa huzur ve esenlikler getirmesini diliyorum. Sağlıkla, mutlulukla, huzurla, birlikte nice bayramlara." 


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal